Solidesa defensiva del Barça Atlètic

El filial que dirigeix Rafa Márquez encadena quatre jornades consecutives sense encaixar cap gol

El Barça Atlètic està fent un gran inici de temporada a la Primera Federació. I una bona  d’això és la solidesa defensiva que ha mostrat l’equip en aquestes primeres cinc jornades del campionat, en què l’equip només ha rebut dos gols, els que va fer al Castelló en la primera jornada de Lliga a l’Estadi Johan Cruyff abans del descans del partit. Un duel que els blaugranes van capgirar per endur-se els primers tres punts del curs, amb un gol de Chadi Riad en l’últim segon, a la sortida d’un córner (3-2).

Des d’aleshores, l’equip que dirigeix Rafa Márquez ha mostrat ser un equip solidari en totes les facetes del joc, en especial, la defensiva. Les xifres parlen per si soles: 405 minuts sense rebre cap gol. O el que és el mateix: 4 partits consecutius i la segona part de l’estrena a la Lliga sense que cap equip hagi pogut perforar la porteria blaugrana. Unes dades que demostren el gran nivell de competitivitat del filial blaugrana en el seu procés de formació de jugadors.

Cinc anys sense encadenar tants minuts imbatuts

I és que deixar la porteria a zero en aquesta categoria no és una tasca fàcil. Tots els futbolistes tenen el seu pes dins del joc, començant pels davanters que inicien la pressió, fins al porter, que atura en moments clau, com les intervencions brillants d’Arnau Tenas davant el Calahorra i l’Amorebieta, com de Nil Ruiz davant del Reial Múrcia, en el seu debut, així com també, de la línia defensiva i del mig del camp. La suma del tot el bloc ha portat l’equip a aquesta dinàmica positiva, en què també ha assolit bons registres golejadors amb un total de set gols en cinc partits. L’única assignatura pendent: marcar i guanyar fora de casa.

Si fem una mirada enrere, feia més de cinc temporades que el Barça Atlètic no assolia aquesta xifra d’imbatibilitat. Concretament, el curs 2016/17 quan l’equip que, aleshores, dirigia Gerard López, va encadenar cinc duels sense encaixar i un total de 541 minuts imbatut. El rècord d’imbatibilitat del filial blaugrana en el segle XXI data del curs 2002/03, quan el Barça Atlètic, aleshores dirigit per Quique Costas, va encadenar 743 minuts sense rebre cap gol.

Unes dades que reforcen el treball que està fent el conjunt que dirigeix Rafa Márquez, amb un dels filials més joves de la història del Club - una mitjana de 18,9 anys- , i amb la majoria de jugadors formats al planter.