Amorebieta – Barça Atlètic: Bon empat per seguir invictes (0-0)

Els culers s’emporten un punt d’un camp complicat i davant un rival molt intens en un partit en que cada equip ha dominat una part

Els homes de Rafa Márquez no han pogut superar a un Amorebieta que s’ha mostrat molt sòlid i defensiu durant tot el partit (0-0). A la primera part els blaugranes han tingut un clar domini en el joc i han gaudit de diverses ocasions per poder-se avançar, però la falta d’encert i la gran actuació del porter local ho ha impedit. A la segona, els locals s’han fet amb aquest domini i els culers no han pogut mantenir el domini de la primera.

El Barça Atlètic ha sumat, doncs, 8 punts de 12 possibles i es mantenen a d’alt de la classificació en un inici de Lliga on encara no coneixen la derrota.

Domini sense encert

Els blaugranes han sortit al partit amb les idees molt clares i, ràpidament, s’han fet amb el control del matx i de les ocasions. Només han passat dos minuts de partit quan el lateral Álvaro Núñez ha aprofitat una bona passada d’Ilias per fer un xut que ha anat al pal després de ser desviat per un defensa. En el córner, i després de diversos rebots dins l’àrea petita, la mateixa defensa de l’Amorebieta ha evitat, novament, el gol blaugrana sota pals.

El Barça Atlètic ha seguit mantenint el domini i marcant el ritme del partit amb possessions i bones arribades de Juanda Fuentes per la banda esquerra. El mateix Juanda ha tingut en les seves botes obrir la llauna al minut 10, però la seva rematada no ha trobat porteria. L’ocasió que sí que ha trobat porteria ha estat la de Roberto Fernández que ha aprofitat una gran assistència d’esperó d’un actiu Txus Alba, però ha estat aturada pel porter Unai Merino, que ha estat el protagonista dels bascos. L’Amorebieta ho ha intentat a través de la intensitat i el joc directe, però un imponent Chadi Riad ha tapat les diferents arribades locals.

Els locals igualen el joc

La segona part s’ha iniciat amb una nova ocasió pel Barça Atlètic creada per Àlex Carbonell i rematada amb desencert per, novament, Juanda que no ha trobat porteria. Més enllà d’aquesta clara ocasió, l’Amorebieta ha pujat la intensitat i ha impedit que els blaugranes poguessin dur a terme el seu joc dominador. Els bascos han imposat el seu model directe i han gaudit de diverses ocasions que han estat aturades per un impecable Arnau Tenas sota pals.

Durant alguns minuts els homes de Rafa Márquez han pogut conservar la pilota i tenir arribades perilloses, sobretot gràcies a la gran visió que han tingut Txus Alba i Ilias Akhomach, però sense tenir la punteria final de cara a porteria. Als minuts finals Arnau Tenas ha salvat, novament, una rematada d’Yriarte després d’un córner i l’extrem blaugrana Akhomach ha tingut un bon xut que ha impactat al pal. Dues ocasions finals que resumeixen el que ha passat durant el partit.

SD Amorebieta, 0

Barça, 0

SD Amorebieta: Unai Marino; Jorge Mier, Juan Rodríguez, Xiker (Etxeita min 86), Toni Herrero; Urko (Iker Seguin min 76), Sibo, Cantón (Iturraspe min 61), Rayco Rodríguez (Yriarte min 76); Eneko (Padrera min 86) i Izeta

Barça: Arnau Tenas; Núñez, Pelayo, Chadi Riad, Valle; Marc Casadó ( Álvaro Sanz min 65), Àlex Carbonell, Txus Alba (Blanco min 83); Ilias Akhomach, Roberto (Demir min 83) i Juanda (Víctor Barbera min 65)

Àrbitres: Miguel González Díaz, Pelayo Corgo Suárez i Sílvia Fernández Pérez. Ha amonestat amb targeta groga als locals Cantón (min 29) i Urko (min 67) i al Barça Atlètic a Juanda (min 41) i Ilias Akhomach (min 67)