Ronald Araujo:

Ronald Araujo: "Ens juguem molt a nivell grupal i personal"

El central uruguaià, que estava en dinàmica de primer equip, valora davant els mitjans del Club la seva incorporació al filial blaugrana per a la segona eliminatòria del Play-off d'ascens a la Segona A

El Barça B comptarà amb un reforç de luxe per a la segona eliminatòria del Play-off d'ascens a la Segona Divisió A, que es jugarà aquest dijous davant el Badajoz al Nuevo Mirador d'Algesires (20 hores, Barça TV +). Ronald Araujo va viatjar aquest dimarts cap a Marbella per unir-se a l'equip i aquest dimecres realitzarà l'últim entrenament preparatori abans del partit.

El central uruguaià, que estava en dinàmica de primer equip i amb el qual ha jugat quatre partits, ha valorat en una entrevista a Barça TV com afronta aquesta eliminatòria: "Estic molt content de ser aquí amb l'equip per afrontar aquest Play-off i l'equip està molt bé i vull ressaltar l'actitud de l'altre dia perquè era un partit molt difícil i vam donar la cara, vam jugar molt bé i vam guanyar que era l'important”. "L'equip està molt bé, hi ha un staff i un equip espectacular i hi ha ambició per guanyar el partit de dijous i complir amb l'objectiu que ens vam proposar quan vam començar la temporada", afegeix Araujo que ha valorat més qüestions.

Com vas seguir el primer partit?

Just acabar el partit del primer equip davant l'Alabès em vaig posar el partit del Barça B i amb l’Ansu el vam mirar amb l'iPad. Vam veure els primers minuts i després els finals perquè estàvem volant de tornada i molt content. Estàvem molt atents al que passava.

¿Encara estaves en dinàmica de primer equip, suposo que tenies ganes d'estar aquí en aquest Play-off?

Sí, tenia moltes ganes de ser aquí. És fruit d'un treball de tota la temporada. Ens vam posar l'objectiu d'entrar al Play-off i poder pujar. Ens queden dos partits per complir-lo i cal anar amb tot per poder-los guanyar.

"Vinc compromès al 100% amb l'equip. Així que vinc a aportar tot el meu futbol i poder ajudar l'equip, que és el més important"

Ronald Araujo

¿El fet de ser un dels capitans t'exigeix ​​més per estar aquí?

Vinc compromès al 100% amb l'equip. Així que vinc a aportar tot el que sé, el meu futbol i poder ajudar a l'equip que és el més important.

Com s'afronta un partit com el de dijous davant el Badajoz?

És un partit molt important. Hem de guanyar per poder afrontar el de diumenge. Cal anar amb moltes ganes, amb molta concentració, són partits que de vegades es decideixen per detalls i haurem d'estar concentrats els 90 minuts per poder guanyar.

"Hi ha un grup immens que està junt des de fa molt de temps i pujar ara seria el gran objectiu"

Ronald Araujo

Evidentment, no és un partit més de Lliga...

No, en absolut. És un partit que si perds te’n vas cap a casa. Implica moltes coses perquè si no aconseguim l'objectiu de pujar es pot desfer el grup que està junt des de fa molt temps. Es juguen moltes coses a nivell personal de cada un, de grup, de club i és un partit que cal afrontar-lo amb molta responsabilitat.

És un grup que junts van guanyar la Youth League, tu vas arribar després amb ells, seria el colofó ​​aconseguir l'ascens amb aquesta generació, no?

Sí, és clar. Hi ha un grup immens que està junt des de fa molt de temps. Pujar ara seria el gran objectiu i és el que tots intentarem aconseguir.

Com veus al Badajoz?

Jo sempre em miro tots els vídeos dels davanters i avui em posaré a mirarlos. Però és un equip molt difícil, que es defensa bé i surt ràpid a les contres. Hem d'estar concentrats, jugar amb el nostre estil que és el que sabem i crec que si fem les coses bé podem guanyar el partit.

¿El Badajoz, a més, ha eliminat a la Copa del Rei al Las Palmas i l'Eibar? És una motivació per a vosaltres enfrontar-se a un equip així?

És clar que és una motivació jugar contra un equip que és bo, que guanya i que li va bé. Nosaltres hem d'afrontar aquest partit amb responsabilitat, amb concentració i és un plus important i cal guanyar aquest partit i anar a per totes.

A nivell personal, et sents que cada vegada et vas guanyant més a la gent?

Jo entreno com jugo. La veritat que des que vaig arribar al club vaig treballar bastant per jugar al Barça B i tenir les meves oportunitats amb el primer equip i gràcies a déu les estic tenint. Espero seguir aportant tot el que puc a aquest club i content perquè la gent em dóna suport.

WhatsApp Image 2020-06-14 at 00.53.16

Com vius el futbol?

Visc el futbol de manera molt passional. El futbol és la meva vida i ho sento així en tot moment. A l'entrenar i al jugar amb energia.

WhatsApp Image 2020-05-20 at 21.48.34

Et sents un dels líders de l'eix de la defensa d'aquest equip?

El míster m'ha donat confiança jugant molts partits. Som 3 defenses centrals. Jorge Cuenca és un dels capitans i un gran defensa, Óscar Mingueza també juga bé i jo pel meu instint, per com sóc, sempre estic parlant tot el partit, ordenant l'equip i crec que va ser això el que em va donar l'oportunitat de ser un dels capitans i seguir jugant.

Quin és el balanç d'aquestes dues temporades que portes al Club?

Vénen sent dos anys molt bonics, fins i tot, millor del que m'imaginava. Primer, de ser important al Barça B i poder jugar els partits i tots els minuts possibles i ara, l'oportunitat de debutar amb el primer equip, i d'estar en dinàmica i entrenant i jugant amb ells. Crec que això és una cosa molt important, que gaudeixo cada dia i intento seguir aprenent, perquè cada dia aprenc més dels jugadors que hi ha al primer equip i dels entrenadors. Ara toca seguir gaudint i a anar a per més.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut