Ribera Navarra - Barça: Triomf solvent i a per la Copa (2-4)

Els blaugrana superen la trampa de la visita a Tudela en un partit desencallat gràcies al doblet de Touré en menys de tres minuts de partit

El Barça segueix demostrant-se resilient i tot i les moltes lesions, torna de la visita a Ribera Navarra amb un gran triomf (2-4) per a mantenir el liderat. Un doblet fulgurant de Touré ha obert el camí i André Coelho i Catela han assegurat una victòria important abans de la Copa.

El Barça arribava a "La Caldera" amb una acumulació de dificultats, en forma de baixes, com ha arrossegat durant tota la temporada. Amb només vuit jugadors del primer equip (dos d'ells els porters) i dos del filial, i d'entre els 10 convocats, cap pivot natural. Però, quan comença a rodar la pilota hi ha un mètode infal·lible per oblidar-se de tots els mals, i són els gols.

Primer i segon gol de Touré en Lliga

I si arriben com avui, tan aviat i per partida doble, millor que millor. Només s'havien disputat 27 segons de partit quan Mamadou Touré s'ha estrenat en aquesta Lliga després de definir per sota de les cames de Pereira una assistència de Matheus (0-1, min. 1). Però el jove francès no ha aturat aquí, i un parell de minuts més tard ha tornat a veure porteria, amb una definició gairebé calcada. Ara, assistit per Dídac sortint des de porteria, Touré ha augmentat diferències (0-2, min. 3), quan encara quedava un món.

Amb dos gols de marge,  els locals han agraít que el ritme baixés una mica, i els de Jesús Velasco no volien assumir riscos innecessaris. Així han passat un bon grapat de minuts del primer temps, que tot i haver tingut opcions de marcar el tercer, ha mort amb aquest 0-2 fabricat a les botes de Touré. A la segona meitat, el francès també ha estat protagonista, però de forma involuntària.

IMG_4431

Coelho calma els ànims de La Caldera

Un xut llunyà i sense perill aparent de Carlos ha rebotat en el seu cos i ha fet estèril l'estirada de Dídac, que no ha pogut evitar el gol navarrès (1-2, min. 25). I quan el públic local ha entrat en ebullició, gol blaugrana. André Coelho ha caçat una pilota morta i no ha dubtat: fuetada, sisè gol en lliga i dosi de tranquil·litat per als seus (1-3, min. 27). L'ambient s'ha encès encara més quan, en la jugada posterior, Claudino ha escombrat Catela i ha acabat expulsat.

El Barça no ha estat capaç d'aprofitar la superioritat numèrica, per culpa de les múltiples intervencions de Pereira, que ha mantingut els seus en el partit frustrant ocasions de Dyego, Catela o del mateix Touré, que buscava el hat trick. Els locals han posat tota la carn a la graella en els últims cinc minuts, amb el porter jugador i portant el Barça a les cinc faltes, al límit del doble penal.

A per la Copa, com a líders

Anás n'ha fallat una de molt clara i Dídac ha fet una doble intervenció brutal contra Carlos i Espín, i el mateix Dídac li ha servit una pilota a Catela que, amb la seva esquerra de seda, ha marcat de camp a camp (1-4, min. 40). Encara hi havia temps perquè Tripodi anotés el gol final (2-4, min. 40) d'un partit que reafirma el Barça com a líder abans de la Copa d'Espanya que buscaran guanyar a Cartagena durant la setmana vinent.

Fitxa del partit

Ribera Navarra: 2
Barça: 4

Ribera Navarra: Pereira, David, Gabi, Anás, Tripodi - cinc inicial - Claudino, Carlos, Espín, Hamza, Dani Montes i Nacho Gómez.

Barça: Dídac, André Coelho, Catela, Touré i Matheus - cinc inicial - Antonio, Dyego, Erick i Harrison.

Gols: 0-1, Touré (min. 1); 0-2, Touré (min. 3); 1-2, Carlos (min. 25); 1-3, André Coelho (min. 27); 1-4, Catela (min. 40); 2-4, Tripodi (min. 40).

Àrbitres: Manso Marín i Moreno Durán. Han amonestat els locals Nacho Gómez i Gabi, i també han expulsat Claudino, dels navarresos.