Barça - Jaén Paraíso Interior: Remuntada de mèrit per accedir a la gran final (2-1)

Els de Jesús Velasco han hagut de remuntar el gol inicial dels andalusos, després de l'expulsió de Matheus Rodriguez

En el duel de campions, on s'enfrontaven el Campió de Copa (Jaén Paraíso Interior) i el Campió de Lliga (Barça), els catalans han sortit vencedors de la segona semifinal de la Supercopa d'Espanya en un ajustat 2-1. Els grocs s'han avançat durant la primera meitat mitjançant César Velasco. El Barça ha hagut de patir per remuntar el partit, ja que fins als 10 últims minuts ha anat per darrere al marcador, però les dianes de Sergio i Pito han segellat la classificació dels blaugranes a la gran final que es disputarà demà.

Els locals es fan forts

Els blaugranes i els andalusos han començat el partit temptejant el terreny. Els de Jaén, que han jugat com a casa, tot i que computaven com a visitants, han notat més el caliu del seu estadi i ha començat a pressionar més als de Jesús Velasco. Tot i això, els culers han intentat apropar-se a la porteria d'Espindola, però sense èxit. Qui no ha fallat, però, ha estat César Velasco quan ha aprofitat un refús de Feixas a un xut del veterà Alan Brandi. El cordobès, amb un potent xut amb l'esquerra, ha situat el 0-1 al marcador.

A partir del primer gol, ambdós equips han provat sort a les porteries rivals. Erick al minut 10 i Coelho al 16, han estat les grans amenaces dels barcelonins, però la defensa jaenesa, una de les més fermes de la categoria, ha evitat qualsevol ensurt per part del conjunt català. Amb aquesta mínima diferència els dos equips han enfilat el camí cap als vestidors.

1-1 amb quatre al camp

Els minuts posteriors a la represa del partit han seguit la mateixa tendència que els finals de la primera meitat. Els dos equips han atacat els seus rivals amb diferents intencions. El Barça amb la voluntat d'igualar el marcador i el Jaén amb la d'ampliar la distància. Ambdós, però, no ho han aconseguit. El conjunt liderat per Jesús Velasco ha recorregut a l'èpica per a empatar el partit. Matheus Rodriguez ha estat expulsat del partit al minut 29 al rebre la segona groga. Però és en aquestes situacions en què el Barça demostra ser més que un club i Sergio González, dos minuts després, ha executat l'empat en aprofitar un mal refús de 'Chino' a la passada d'Adolfo. 1-1 en el tram decisiu del partit.

Pito segella la victòria

El '10' blaugrana, que fins ara havia aparegut menys del que té acostumat a l'aficionat culer, s'ha inventat una jugada de crack i amb un potent xut creuat, ha instaurat el 2-1 al lluminós, finalitzant la remuntada al minut 36. Els andalusos, ja amb porter jugador, s'han vist contra les cordes i han atacat constantment la porteria de Miquel Feixas, però ha estat en va. Amb aquest resultat, el Barça ha firmat el seu accés a la gran final de la Supercopa d'Espanya i arribarà a la cita amb les ganes d'aconseguir la tercera consecutiva. Demà les 18.15, els blaugranes s'enfrontaran al Jimbee Cartagena que ha vençut a la primera semifinal al Mallorca Palma Futsal per 2-4.

FITXA TÈCNICA

Barça, 2.
Jaén, 1.

Barça: Miquel Feixas, André Coelho, Erick, Dyego, Sergio González -cinc inicial- Dídac Plana, Matheus Rodriguez, Kokoro Harada, Antonio Pérez, Adolfo, Pito, Mamadou Touré, Martí Antolín.

Jaén: Carlos E. Espindola, Pablo Taborda, 'Michel' Moya, Jamison dos Santos 'Nem', Matías Rosa -cinc inicial- Eduardo da Silva 'Dudú', Daniel López 'Zurdo', Mauricio Guterres, Pedro José Alcalá 'Pedrolas', Pablo del Moral, Alan Brandi, Javier García 'Chino', Renato Lopes, César Velasco.

Gols: 0-1, César Velasco (min. 7); 1-1, Sergio González (min. 31); 2-1, Pito (min. 36).

Àrbitres: Fermín Sánchez, Carlos Rodrigo, Aitor Felipe Madorrán i David Urdanoz. Targeta groga: Matheus (min. 8), Daniel Zurdo (min. 11), André Coelho (min. 14), Sergio González (min. 15). Targeta vermella: Matheus (doble groga, min. 29).