Barça - Còrdova: Som campions d'hivern! (2-1)

Un doblet de Pito i la gran aportació dels jugadors del filial li han donat la victòria al Barça davant un exigent Còrdova

Victòria de mèrit del Barça davant el Còrdova Patrimonio de la Humanidad. Els jugadors dirigits per Jesús Velasco han hagut de fer front a un combatiu conjunt andalús que s'ha avançat al marcador durant els primers compassos del partit. Pito, amb un doblet, ha completat la remuntada a la segona part que el situen al capdavant dels golejadors de la LNFS amb 13 gols, juntament amb Daniel Gabriel del Manzanares i Marcel d'ElPozo.

Amb el triomf d'avui, el club blaugrana aconsegueix ser el campió d'hivern de la competició. Un gran èxit aconseguit amb quatre jugadors del filial amb una participació important en el partit: Aniol, Kokoro Hakada, Touré i Tapias. La Masia, un cop més present.

Gol matiner del Còrdova

El conjunt andalús ha sorprès el combinat català als instants inicials del partit. Josema ha aprofitat una bona jugada individual d'Antoniazzi que s'ha desfet de fins a dos jugadors blaugrana i, relliscant, ha assistit el jugador murcià del Còrdova. Amb el 0-1 al marcador, els andalusos han continuat amb una pressió alta que ha incomodat la sortida de pilota dels de Jesús Velasco.

L'aparició dels joves del Barça ha revolucionat el partit que ha anat de menys a més pels culers. Touré ha estat molt actiu des que ha entrat des de la banqueta. L'ha acompanyat Kokoro Harada, l'hàbil atacant japonès del filial que ha fet el seu debut amb el primer equip; això l'ha convertit en el primer nipó de la història de la secció. El conjunt blaugrana ha augmentat la intensitat i s'ha apropat més a la porteria de Fabio Alvira. Tot i això, el resultat al final dels primers 20 minuts s'ha mantingut 0 a 1.

Cau l'empat

El Barça ha persistit en el seu afany d'empatar el partit i ho ha aconseguit. Al minut 24, Erick s'ha inventat una jugada que ha pescat Dyego qui, molt generosament, ha assistit a Pito que estava totalment sol davant la porteria. Els aficionats culers s'han aixecat per a celebrar el gol del brasiler; entre aquests aficionats es trobaven el seu paisà, Wilde, llegenda culer, i també João Cancelo, que ha volgut fer costat el seu gran amic portuguès, Erick.

Domini post-caos

Dos minuts després del gol blaugrana, els cordovesos han generat una situació de polèmica que ha derivat en una doble expulsió. Primer, l'ala brasiler Giovanno Antoniazzi ha rebut la segona groga per una falta a Pito. Amb l'ambient una mica caldejat, l'entrenador del Còrdova, Josan González, al minut 28 ha agredit Erick i ha estat automàticament expulsat. Amb un jugador menys a la pista i sense les ordres del seu tècnic, el club blanc-i-verd ha anat a remolc dels de Jesús Velasco. Pito ha firmat un doblet en recollir l'assistència d'Antonio al minut 37. El mateix Antonio ha tingut l'oportunitat d'augmentar la diferència amb un doble penal, però Fabio ha desviat el xut.

Amb el 2-1 al marcador, els culers han segellat un nou triomf al Palau que el converteix en campió d'hivern de la competició i el deixa ja ha sis punts del segon i el tercer classificat, ElPozo Múrcia i Manzanares.

FITXA TÈCNICA

Barça, 2.
Còrdova, 1.

Barça: Dídac Plana, André Coelho, Dyego, Aniol Vendrell, Pito -cinc inicial- Pau López, Antonio Pérez, Erick, Adrián Tapias, Mamadou Touré, Kokoro Harada.

Còrdova: Fabio Alvira, Pulinho, Lucas Perín, Giancarlos Antoniazzi, Muhammad -cinc inicial- Víctor Areales, Mareco, Josema Sánchez, Guilherme dos Santos, Joaquín Herrero, Hugo Expósito, Miguel Kenji.

Gols: 0-1, Josema Martínez (min. 2); 1-1, Pito (min. 24); 2-1, Pito (min. 37).

Àrbitres: Javier Menéndez Nistal i Héctor Vilas López. Vermella: Giancarlos Antoniazzi (doble groga) i Josan González (entrenador Còrdova).