Barça - Xota: Un pas més (3-0)

Els de Jesús Velasco tornen a sumar els tres punts al Palau Blaugrana i es troben a sis d'assegurar matemàticament la primera plaça

Tornen els tres punts al Palau. I el Barça de futbol sala suma una victòria clau en la lluita final per la primera posició de la lliga regular. Perquè els de Jesús Velasco han guanyat el Xota a casa (3-0) i ara només els hi queden 6 punts en les darreres tres jornades per assegurar matemàticament aquesta posició de privilegi de cara als play-off.

El triomf contra l'Osasuna, amb gols de Ferrao, Dyego i Adolfo, permet als culers tornar a col·locar-se líders de la classificació a un punt del Mallorca Palma Futsal, que té un partit més. La victòria dels balears d'aquest divendres contra l'Antequera no permetia cap errada i la pressió ha estat superada amb èxit. Ara, el proper repte serà contra el Cartagena, que lluita per la tercera posició. El proper dissabte, a Múrcia, el Barça buscarà tornar a sumar.

Ferrao obre la llauna

El Barça sabia perfectament que la victòria no es podia escapar al Palau. I, des del primer moment, ha sortit amb les idees clares. Així ho ha demostrat una pilota al pal d'Adolfo (min 1), una rematada alta però molt perillosa de Matheus (min 11) i el parell d'ocasions que ha tingut Ferrao abans que ell mateix marqués el gol amb què s'ha arribat al descans. Perquè el pivot brasiler ha avançat el Barça al minut 12, quan aquest ha rematat de primeres una passada de Catela posterior a una jugada de Dyego (1-0, min 12).

Un gol que ha marcat el pas pels vestidors, tot i que els de Velasco han buscat el segon. Adolfo i Ferrao han posat a prova un Asier molt segur i una defensa ben organitzada, mentre que un xutàs d'Ortiz contra el travesser ha fet tremolar la porteria navarresa (min 20).

Dyego trenca la resistència i Adolfo sentencia

En l'altra banda, i malgrat el domini culer, l'Osasuna tampoc ha baixat els braços i Dídac ha hagut d'intervenir en un parell d'ocasions per salvar l'empat. Però, ja en el segon temps, les esperances dels visitants s'han anat esvaint a poc a poc, tot i mostrar-se sòlids.

Primer perquè Dyego, amb la seva Dyeginha característica, de fora cap a dins, ha ampliat distàncies (2-0, min 22). Després, perquè el pas dels minuts no ha portat cap gol navarrès. I, finalment, perquè una diana d'Adolfo (3-0, min 37), després d'un teva-meva amb Pito, ja ha complicat en excés la remuntada.

D'aquesta manera, el triomf i els tres punts no s'han escapat i la primera posició de la taula torna a ser blaugrana.

LA FITXA

BARÇA, 3

XOTA, 0

Barça: Dídac, Antonio, Catela, Dyego, Adolfo -cinc inicial- Pito, Ferrao, Ortiz, Harrison, Matheus, Sergio González, André Coelho, Marcenio.

Xota: Asier, Tony, Linhares, A. Geraghty, Fabinho -cinc inicial- Dani Zurdo, Carlos Vento, Juninho, Dorde Rosic.

Gols: 1-0, Ferrao (min 12). 2-0, Dyego (min 22). 3-0, Adolfo (min 37).

Àrbitres: Juan Cerdá, Martínez García. Groga al local Dyego i al visitant A. Geraghty.