Betis-Barça: Remuntada d'un líder molt tossut (3-4)

El Barça ha estat capaç d'aixecar un partit que ha anat perdent durant gairebé sempre i ni els cinc pals han impedit el triomf culer en els últims minuts

El Barça ha protagonitzat un exercici de tenacitat i persistència per poder sumar els tres punts contra el Betis (3-4). Després d'anar per sota fins a tres vegades durant el partit, els culers s'han sobreposat també a la mala sort per acabar remuntant i mantenint el liderat de la lliga.

Quatre pals a la primera part

Els blaugrana han saltat a la pista del Centro Deportivo Amate amb la vocació de sempre, la de dominar el partit i anar sotmetent al rival. Tot i un primer intercanvi de cops amb els porters molt encertats, el millor jugador dels verd-i-blancs es podria dir que ha estat el pal, clau per evitar quatre gols del Barça només en el primer temps.

Primer, el travesser ha refusat una vaselina de Ferrao en un contracop de manual al minut 4, però els culers no han tingut la mateixa sort quan cinc minuts més tard Antonio ha desviat sense voler-ho un córner i el Betis s'ha avançat per a sorpresa de tots (1-0, min. 9).

Ha tocat remuntar al segon temps

Els de Jesús Velasco han seguit insistint però s'han tornat a trobar amb la fusta, que ha tornat a apareixer per negar-li un altre gol a Ferrao i després també a Adolfo. Però el de Santa Coloma, més caparrut que ningú, ha trobat l'empat amb una jugada individual (1-1, min. 19).

Semblava que s'arribaria al descans amb empat, sobretot quan un altra vegada el pal ha impedit el gol de Dyego, però en una jugada aillada i a falta de sis segons per la mitja part Henmi ha tornat a avançar els locals (2-1, min. 20).

Adolfo i Matheus empaten dues vegades més

El segon temps ha començat de la millor manera possible. Adolfo s'ha carregat l'equip a les espatlles i ha empatat amb un cacau impossible per a Sarmiento (2-2, min. 24). Però, com no, el pal ha mediat per cinquena vegada i ha frustrat la remuntada repel·lint un xut de Pito.

A l'altra àrea, en canvi, al Betis li seguia somrient la deessa Fortuna i l'exblaugrana Lin feia acte de presència (3-2, min. 26) i obligava el Barça a buscar una nova remuntada. Matheus ho ha intentat primer amb un xut desviat pel peu salvador de Sarmiento, però el brasiler no ha perdonat poc després per restablir la igualada (3-3, min. 31).

Premi a la insistència

Amb temps per davant, els blaugrana no s'han desesperat i han picat pedra fins que amb un doble penal s'ha fet efectiva la merescuda remuntada definitiva, Ferrao no l'ha pogut transformar de primeres però Sergio González, atent al refús, no ha fallat (3-4, min. 37). En els minuts finals, el Betis ho ha intentat amb el porter jugador però les intervencions de Dídac han estat claus per assegurar un triomf que ens manté com a líders.

Fitxa del partit

Betis: 3

Barça: 4

Betis: Sarmiento, Piqueras, Henmi, Fer Drasler i Eric Pérez - cinc inicial - Carlos Sanz, Carrasco, Chano, Lin, Raúl Jiménez i Cristian Povea.

Barça: Dídac, Ortiz, Dyego, Pito i Ferrao - cinc inicial - Antonio, Adolfo, Sergio González, Coelho i Matheus.

Gols: 1-0, Antonio, en propia porta (min. 10); 1-1, Adolfo (min. 19); 2-1, Henmi (min. 20); 2-2, Adolfo (min. 24); 3-2, Lin (min. 26); 3-3, Matheus (min. 31); 3-4, Sergio González (min. 37).

Àrbitres: Carreira Romero i Ferrero Carballal. Han amonestat Fernando i Carlos Sanz, del Betis; i Matheus, Ferrao, Pito i André Coelho, del Barça.