Cartagena - Barça: Campions de Copa amb dedicatòria per a Lozano (3-4)

Els de Jesús Velasco s'emporten la gran final disputada a Antequera sense Sergio Lozano, amb un gol de Pito a la pròrroga

El Barça de futbol sala ha aconseguit aquest diumenge, a Antequera, el seu vuitè títol de Copa del Rei. Un triomf que el permet ser encara més Rei de Copes, després del triomf a la final contra el Cartagena. Un èxit dedicat al capità, Sergio Lozano, que contra el Mallorca Palma Futsal va patir una greu lesió al genoll i s’ha perdut aquest duel decisiu.

Però ha recolzat l'equip des de la grada, i els seus companys li han tornat amb escreix. Dedicatòries de gol i de títol que han donat a l’equip de Jesús Velasco el tercer de la temporada, després de la Copa Catalunya i la Supercopa d’Espanya.

Un gol de Pito a 29 segons per al final de la primera part de la pròrroga ha estat determinant, en un partit boig. Ferrao i Dyego han posat el 0-2 al descans, però el Cartagena ha empatat. Ferrao, a dos minuts per al final, ha tornat a avançar el Barça, però un gol en pròpia d'André Coelho en una jugada enrevessada ha forçat la pròrroga. Finalment, Pito ha donat un títol al Barça que sap a glòria.

Lozano, molt present

Tot i que el Cartagena ha sortit a pressionar, ha estat el Barça l’equip que ha tingut més i millors ocasions des de l’inici. Especialment a través de les botes de Ferrao, imperial, que ha estat el jugador més perillós. Es notava que volia dedicar-li un gol al seu company i amic, Sergio Lozano, i no podia fallar a la cita. Així, ha obert la llauna amb un autèntic golàs, un xutàs increïble després de rebre d’esquenes (0-1, min 6). La celebració, ensenyant la samarreta amb el ‘9’ de Sergio Lozano a la grada, mentre el capità li tornava les gràcies amb un somriure.

Després Ferrao encara n’ha tingut tres més, però ha estat Dyego, sobre la botzina del descans, qui ha ampliat distàncies a través d’un llançament de falta directe per tal d’arrodonir una gran primera part.

El Cartagena pressiona

Després del pas pels vestidors, el Cartagena ha sortit a totes, sabedors que ja no tenien res a perdre. I han posat en problemes Dídac Plana en diverses ocasions, igual que a una defensa culer que s’ha carregat de faltes. A la sisena, Motta ha transformat el doble penal per ficar els murcians encara més dins del partit i aixecar els ànims, si no ho estaven ja, de tota la seva afició. I encara han acabat d’esclatar en una jugada enrevessada que Antonio ha acabat enviant al fons de la pròpia porteria per posar l’empat (2-2, min 33).

Els de Duda, a més, han estat a punt de posar-se per davant en el marcador, però Dídac ha tret una mà impressionant davant Mellado. A partir d’aquí, tots dos equips han tingut oportunitat per avançar-se, però ha estat el Barça el que, a través d’un doble penal, ha fet el 2-3 amb un gol de Ferrao (2-3, min 38). Tot i que semblava definitiu, en una nova jugada enrevessada, André Coelho ha acabat fent-se el 3-3 que ha enviat el partit a la pròrroga (3-3, min 39).

Pròrroga... i Pito decideix

Però la pròrroga ha estat blaugrana, i la celebració rodona. L’autor del gol de la victòria ha estat Pito, que ha rebut d’esquenes, s’ha regirat i ha marcat amb un xut creuat al segon pal (3-4, min 43). Faltaven 29 segons per al final de la primera part de la pròrroga, però la celebració que s’ha fet al voltant de Lozano, a la grada, ja feia presagiar que el triomf no s’escaparia. I així ha estat. Finalment, el triomf és blaugrana.

LA FITXA

CARTAGENA, 3

BARÇA, 4

Cartagena: Raúl, Bebe, Lucao, Mellado, Waltinho -cinc inicial- Motta, Juanan, J. Mínguez, Meira, Pablo Ramírez, Juanpi, Jesús.

Barça: Dídac, Antonio, Marcenio, Matheus, Sergio González -cinc inicial- Ferrao, André Coelho, Pito, Adolfo, Dyego, Ortiz, Catela.

Gols: 0-1, Ferrao (min 6). 0-2, Dyego (min 20). 1-2, Motta (min 29). 2-2, Antonio, en pròpia (min 33). 2-3, Ferrao (min 38). 3-3, André Coelho, en pròpia (min 39). 3-4, Pito (min 43).

Àrbitres: Cordero Gallardo, Carrillo Arroyo. Han amonestat Waltinho, Raúl, Bebe i Raúl Rocha, del Cartagena, i Ferrao, André Coelho, Pito i Dyego, del Barça.