Jaén - Barça: Empat i a pensar en la Copa (2-2)

Els blaugranes han remuntat els dos gols inicials dels andalusos i s'han emportat un punt per continuar liderant la classificació

Un punt més per al líder de la classificació. El Barça ha empatat contra el Jaén (2-2) en un partit on l'equip local s'ha avançat amb dos gols matiners, però que els blaugranes han remuntat amb un gol de Matheus i un doble penal convertit per Ferrao al darrer minut del partit. Amb aquest resultat, els blaugranes continuen liderant la competició amb un cert marge de punts del segon classificat. Ara toca aparcar la lliga i centrar-se en la Final Four de la Copa del Rei que es disputa aquest cap de setmana a Antequera.

Inici marcat pels gols

El duel no ha començat de la millor manera pels blaugranes. El Jaén s'ha avançat en el marcador abans d'arribar al minut 3 de partit. L'autor ha estat César Velasco, que ja va anotar en el partit de la primera volta al Palau Blaugrana. Amb el gol, els andalusos s'han fet grans i han posat una marxa més per augmentar la intensitat del partit.

I en aquest context, els locals ha posat el 2-0. Un error en la sortida de pilota culer ha provocat la recuperació de Mati Rosa que ell mateix ha acabat finalitzant dins de la porteria de Dídac (2-0, min. 6). Però immediatament després del gol ha arribat la reacció del conjunt de Jesús Velasco. Matheus ha obert el comptador blaugrana amb un golàs perforant la porteria local després de driblar a Espindola (2-1, min.7).

Igualtat de condicions

Ambdós equips han mostrat un gran nivell després d'un inici marcat pels gols matiners. Tant el Barça com el Jaén han generat ocasions per tornar a perforar la porteria contrària. Fins i tot amb un parell de jugades als dos cantons que s'han acabat estavellant al pal.

El Barça s'ha carregat de faltes a la primera part. Quan faltaven encara set minuts del primer temps ja li havien xiulat la número 5 i això ha perjudicat el conjunt culer que ha hagut baixar la intensitat en defensa. Malgrat que aquesta situació adversa els blaugranes han aconseguit mantenir el marcador intacte fins al descans malgrat que els dos dobles penals que han tingut l'equip local.

La segona meitat ha començat igual que la primera, amb males notícies per l'equip blaugrana. Al minut 21, Sergio González, ha estat expulsat amb targeta vermella per agafar de la samarreta a Espíndola. Ara bé, el Barça ha aconseguit superar els dos minuts d'inferioritat sense mals majors.

A partir d'aquí el partit s'ha mantingut igualat i el ritme ha estat més pausat. El Barça ha gaudit d'oportunitats per empatar el marcador, però no ha estat capaç de materialitzar-les i s'ha arribat als deu darrers minuts de partit amb tot per decidir.

Ferrao posa l'empat

Als darrers compassos del duel el partit s'ha escalfat. La targeta groga no ha parat de sortir de la butxaca de l'àrbitre principal per amonestar jugadors. Així i tot a a la pista, no ha canviat gran cosa. El Barça ha perseverat en buscar l'empat, però una defensa andalusa impecable no ha posat les coses fàcils.

Al darrer minut de partit, Míchel ha anat a terra per a tallar la sortida d'Antonio. Aquesta acció ha suposat la cinquena falta del Jaén i, per tant, s'ha assenyalat el doble penal. L'encarregat de transformar-lo ha estat Ferrao que no ha perdonat i ha posat l'empat a escassos segons de finalitzar el partit. Finalment, 2-2 per encarar la setmana de la Final Four de la Copa a Antequera

LA FITXA

Jaén, 2
Barça, 2

Jaén: Espindola, Attos, Míchel, Renato, Alan Brnadi – cinc inicial – César, Mati Rosa, Nem, Chino, Wnaderson, Taborda.

Barça: Dídac, Antonio, Dyego, Catela, Adolfo – cinc inicial - Matheus, Ferrao, Ortiz, Lozano, Sergio Gonzalez, Pito, Marcenio.

Gols: 1-0, César (min. 3); 2-0, Mati Rosa (min. 6); 2-1, Matheus (min. 7); 2-2, Ferrao (min. 39)

Àrbitres: Jorge González i Luis Sánchez. Han vist targeta groga els andalusos Dani Rodriguez, Chino, Henrique, Null, Espíndola, Brandi, Michel i Taborda. Sergio González ha estat expulsat amb targeta vermella i Pito amb doble groga.