Engega la Masia dels Entrenadors

Engega la Masia dels Entrenadors

Carlos Ortega i Jesús Velasco van compartir els seus coneixements amb tots els entrenadors dels equips formatius i responsables de la base de tots els Esports Professionals

Després de la trobada de capitans, el Centre d’Excel·lència del FC Barcelona ha engegat una nova iniciativa transversal de Club: la Masia els Entrenadors. El programa neix amb la voluntat que tots els tècnics de tots els Esports Professionals del Club comparteixin idees i treballin de forma conjunta periòdicament per enriquir-se a nivell de coneixements els uns dels altres.

Velasco i Ortega, els padrins

El programa es posarà en marxa formalment la propera temporada però dilluns passat es va celebrar una primera sessió a mode prova pilot que va comptar amb els tècnics Carlos Ortega i Jesús Velasco de ponents. També hi van participar els 67 entrenadors dels equips formatius i tots responsables de la base dels Esports Professionals, entre aquests cares molt conegudes com les de Roger Grimau, Raúl Entrerríos, Ari Santos, Víctor Sada i Alfons Alzamora.

Va ser una sessió de tres hores dividida en dues parts. En la primera, els tècnics dels diferents esports es van agrupar en taules de cinc en cinc per posar en comú com enfoquen diferents aspectes de la seva feina, amb una atenció especial a les xerrades d’abans del partit i als temps morts. A partir d’exemples pràctics, les diferents taules obrien un debat que englobava temàtiques tan diverses com els aspectes motivacionals, els tàctics, els rols dels jugadors, els lideratges i la gestió del minutatge. I la segona part va ser una classe magistral de Carlos Ortega i Velasco amb preguntes obertes sobre els temes tractats.

Els temes clau

El tècnic del primer equip d’handbol, Carlos Ortega, va remarcar que “un dels aspectes més importants de la feina dels entrenadors és la gestió dels egos dels jugadors i que la finalitat ha de ser la fer que tots els integrants de la plantilla se sentin còmodes amb el seu rol”.

Per la seva banda, Jesús Velasco va reflexionar sobre la importància que els jugadors se sentin “amb confiança per atrevir-se a provar coses en els partits clau”. En aquest sentit, el tècnic creu que el més important és “guanyar-se a la plantilla i que tots creguin en el que fas i entrenguin que realment els vols ajudar”.

Els objectius del programa

Amb aquest tipus de trobades el Centre d’Excel·lència persegueix els següents objectius:

  • Generar un espai de trobada per els entrenadors i enriquir el ventall de coneixements relatius al seu esport específic a través de l’intercanvi amb professionals d’esports diversos. 
  • Donar a conèixer els fonaments del model d'Excel·lència Esportiva del FCB.
  • Construir la mirada multidimensional  i dotar de coneixements de totes les disciplines que impacten en el rendiment, segons el model Club.
  • Acompanyar en el camí de l’autoconeixement com a base de les habilitats de lideratge.
  • Dotar d’eines de lideratge  i dinamització d’equips.
  • Exposar als participants a idees, conceptes, i figures referents a per construir una mentalitat de millora continuada.
  • I per últim, reforçar el coneixement dels Valors del FCB i la seva presència en la dinàmica diària dels entrenaments.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut