Valdepeñas – Barça: Golejada blaugrana (2-6)

Els culers han capgirat el gol inicial dels locals per endur-se la victòria i mantenir la distància amb el segon classificat

Els blaugranes buscaven retrobar-se amb la victòria després de la desfeta a casa contra ElPozo, i així ha estat. Els de Jesús Velasco s’han imposat al Valdepeñas (2-6) en un partit on s’han avançat els locals, però els culer han aconseguit remuntar el duel en poc més de 3 minuts. Els gols de Matheus (2), Adolfo, Pito, Lozano i Catela han donat la victòria els barcelonesos que els permeten seguir mantenint els sis punts d’avantatge sobre el segon classificat.

Domini local

El Valdepeñas ha començat molt fort. De fet, en els primers minuts del partit ha tingut la primera ocasió per posar l’avantatge en el marcador, però un Dídac ben atent ha evitat la conquesta dels de Ciudad Real. Malgrat aquests primers compassos, de mica en mica, el Barça ha començat a imposar el seu pla de partit mantenint el matx amb un ritme baix i cuinant les jugades a foc lent per trobar els punts dèbils dels locals.

Aquest guió de partit no ha acabat de funcionar als de Jesús Velasco, que han vist com el Valdepeñas ha sabut llegir la proposta del Barça i ha frenat als culers en el moment que més estaven amenaçant la porteria d’Oscar de la Faya. Quan semblava que els barcelonins estaven dominant el duel, després de concedir un córner, els locals han obert la llauna. L’autor ha estat Abbasi que gràcies a una jugada  d’estratègia i amb una mica de fortuna després de dues rematades ha perforat la porteria blaugrana (1-0, min. 10).

Reacció blaugrana

A partir del gol el Barça ha posat una marxa més, i això ha servit als blaugranes remuntar el partit abans d'arribar al descans. Tres gols en tres minuts han servit als culers per capgirar el marcador i fins i tot obrir escletxa. El primer ha estat de Matheus amb una rematada rasa amb l'esquerra, el segon ha estat d'Adolfo a porteria buida i el tercer de Pito amb una rematada que ha tocat en un jugador del Valdepeñas (1-3, min.20).

A la represa, els gols han continuat sent els protagonistes del partit. Lozano al cap de 45 segons ha posat l'1-4, però immediatament, Rafael Rato ha contestat el gol blaugrana amb el 2-4. Amb el partit totalment trencat, el Barça ha continuat imposant-se, i tot i que el cinquè gol ha tardat una mica més, ha acabat arribant. L'autor ha estat Catela que de falta indirecta l'ha clavat per l'esquadra de la porteria rival (2-5, min.27).

El darrer gol del partit ha arribat dels peus de Matheus que ha anotat el segon després de firmar una de les seves millors actuacions sent un dels revulsius del partit (2-6, min.29). Finalment, el marcador no s’ha tornat a moure i el partit ha acabat amb el 2-6.

Fitxa del partit

Valdepeñas, 2
Barça, 6

Valdepeñas: Óscar de la Faya, Boyis, Rafa Rato, Pol Pacheco, Abbasi – cinc inicial- Ivi, Lolo, Claudino, Solano, Nano, Lemine, Bateria.

Barça: Dídac, Antonio, Sergio G., Catela i Adolfo- cinc inicial – Lozano, Coelho, Ortiz, Pito, Matheus, Marcenio

Gols: 1-0, Abbasi (min. 9); 1-1, Matheus (min.18); 1-2, Adolfo (min.18), 1-3, Pito (min. 20); 1-4, Lozano (min. 21); 2-4, Rafael Rato (min. 21); 2-5, Catela (min. 27); 2-6. Matheus (min. 30).

Àrbitres: Mayo López i Panadero Díaz. Targetes grogues del Valdepeñas per Rafael Rato, Claudino, Boyis, Oscar de la Faya, Solano. I per part blaugrana targeta groga a Sergio Lozano, Marcenio, Coelho, Adolfo.