Barça - Industrias Santa Coloma: Victòria en un derbi boig (6-5)

Els de Jesús Velasco aconsegueixen els tres punts no sense patir en un partit amb alternatives i espectacle

Els campions de la Supercopa d’Espanya han tornat a la Lliga, i al Palau, amb victòria. El dia que l’equip ha ofert el títol aconseguit la setmana passada a Alzira, l’afició present al feu barcelonista, rècord aquesta temporada amb 4.091 espectadors, ha pogut gaudir d’un derbi emocionant. Finalment, el triomf ha estat del Barça, que ha aconseguit imposar-se a un Industrias Santa Coloma que no ha baixat els braços en cap moment. Els hat-trick de Pito i els gols de Catela, Dyego i Sergio González han estat determinants.

Primera part curta

El Barça ha començat el duel dominant. Una intensitat que, ràpidament, s’ha transformat en els dos primers gols del partit. I és que, sis minuts després de començar, primer Catela, amb un xut creuat, i posteriorment Pito, en una jugada personal que s’ha colat pràcticament per l’escaire, han avançat el Barça (2-0, min 6). Tot i que Khalid ha retallat distàncies poc després (2-1, min 7), el Barça ha seguit comandant el joc, el ritme i la possessió i ha seguit posant en problemes Borja Puerta. Pito, Dyego, André Coelho o Sergio González han tingut el tercer, però finalment el resultat al descans no s’ha mogut.

Una segona part boja

Però, a la represa, el guió de partit ha canviat. I s’ha tornat boig, amb dos equips que han anat a totes. Així, malgrat el domini del primer temps i que Pito ha tornat a marcar per fer més ampli l’avantatge culer (3-1, min 21), l’Industrias Santa Coloma de Xavi Closas ha pogut capgirar el marcador amb gols de Povill (min 21), David Peña (min 23) i Cardona (3-4, min 26).

Això ha picat els de Velasco, que han pujat una mica més el ritme. I s’han trobat amb l’efectivitat que els hi ha faltat en el tram final de la primera part, quan Dyego (min 27) i Sergio González (5-4, min 28) han tornat a posar els blaugrana per davant.

Els nervis, però, no s’han acabat aquí. Pito ha tornat a aparèixer i ha ampliat distàncies novament amb el seu hat-trick (6-4, min 36), però David Álvarez, ja amb porter-jugador en l’equip visitant, ha permès que els darrers minuts fossin d’alt voltatge.

Finalment, el triomf no s’ha escapat i l’afició ha pogut celebrar aquest primer partit del 2023 a casa amb una victòria molt important.

LA FITXA

BARÇA, 6

INDUSTRIAS SANTA COLOMA, 5

Barça: Miquel Feixas, André Coelho, Adolfo, Marcenio, Dyego -cinc inicial- Antonio, Sergio Lozano, Sergio González, Ortiz, Catela, Pito.

Industrias Santa Coloma: Borja Puerta, Uri Santos, Corso, Povill, D. Álvarez -cinc inicial- Khalid, David Peña, Álex Verdejo, Cardona, Rufino, Víctor Ramos, Álex Lacambra.

Gols: 1-0, Catela (min 6). 2-0, Pito (min 6). 2-1, Khalid (min 7). 3-1, Pito (min 21). 3-2, Povill (min 21). 3-3, David Peña (min 23). 3-4, Cardona (min 26). 4-4, Dyego (min 27). 5-4, Sergio González (min 28). 6-4, Pito (min 36). 6-5, David Álvarez (min 39).

Àrbitres: García Donas Salvador, Simón Benet. Ha amonestat el local Antonio i el visitant Povill.