Barça - Hovocubo: Victòria per començar (6-1)

En un partit rocós, els blaugrana han tirat de pragmatisme i s'han endut els tres punts en una segona part eficaç

Primers tres punts a la Main Round. El Barça de futbol sala ha debutat en aquesta edició de la Champions amb victòria davant el Hovocubo, amb gols de Pito, Sergio González, Ferrao, Dyego, Catela i Aklalouch, aquest últim en pròpia.

Un triomf suat, perquè l'equip neerlandès ha costat de superar i ha plantejat un partit molt rocós. Malgrat tot, i que el Barça ha pecat en alguns moments de precipitació, els tres punts en aquesta estrena han anat a parar al caseller de l'equip de Velasco, que demà disputa la segona jornada contra el Dobovec (16 hores, Barça TV).

Rocositat neerlandesa

En un Tal-Qroqq Sports Hall amb un ambient més aviat fred, al Barça li ha costat entrar dins del partit. Tot i avançar-se en el marcador amb un gol de Pito, després d'una assistència d'Ortiz (1-0, min 8), l'empat del Hovocubo pocs minuts després, a través de les botes de Bouyouzan (1-1, min 10), ha dificultat el joc. Perquè, amb aquesta acció, els holandesos s'ho han cregut i s'han tancat per fer baixar el ritme encara més i poder gaudir de les seves oportunitats.

Davant d'això, i amb els nervis del debut, el Barça no s'ha mostrat fi, tot i que Lozano, Ortiz i Catela han tingut tres bones ocasions. Per la seva part, el Hovocubo ha tingut alguna aproximació perillosa a la contra.

Ha estat Sergio González, però, qui ha decantat la balança, després d'un xut de Marcenio que ha desviat el de Montcada i Reixac (2-1, min 18) per enviar el Barça per davant en el marcador al descans.

Sentencien en el tram final

A la represa, el duel ha continuat sent espès. Especialment en uns primers minuts en què els neerlandesos no han volgut fer cap pas en fals. Tot i així, la qualitat del Barça s'ha acabat imposant. Primer, després d'un córner d'Ortiz, quan una voleia de Ferrao ha ampliat distàncies (3-1, min 25). Més tard, però, i ja en el tram final, 42 segons de diferència han sentenciat el duel: gol d'Aklalouch en pròpia després de desviar un xut de Coelho (4-1, min 35) i xutàs de Dyego que ha perforat la xarxa (5-1, min 36).

No ha estat el darrer, perquè pràcticament sobre la botzina una jugada entre Antonio, Ortiz i Catela ha acabat amb el gol del de Cadis que, ara sí, ha tancat el triomf (6-1, min 40) en aquesta jornada de debut de la Champions. Comencen amb bon peu.

LA FITXA

BARÇA, 6

HOVOCUBO, 1

Barça: Dídac, Coelho, Antonio, Dyego, Adolfo -cinc inicial- Lozano, Pito, Ferrao, Catela, Sergio González, Catela i Ortiz.

Hovocubo: Stet, Mellah, Attahiri, Bouzit, Bouyouzan -cinc inicial- Tarifit, Cherkaoui Rhazouani, Velseboer, Amghar, Akaazoun, Aklalouch.

Gols: 1-0, Pito (min 8). 1-1, Bouyouzan (min 10). 2-1, Sergio González (min 18). 3-1, Ferrao (min 25). 4-1, Aklalouch, en pròpia (min 35). 5-1, Dyego (min 36). 6-1, Catela (min 40).

Àrbitres: Stefan Vrijens, Miguel Castilho, Done Ristovski. Groga a Velseboer, del Hovocubo.

* FOTO: Domenic Aquilina