Barça - ElPozo: Classificats per a les semifinals de Lliga (3-4, 6-5 al global)

Tot i no poder superar els murcians en un partit molt intens i on l’estratègia ha marcat el matx, els blaugrana han aconseguit classificar-se per les semifinals de la LNFS després de superar l’eliminatòria global per un total de 6-5

Un partit amb moltes alternances al marcador i que s’ha decidit a la pròrroga ha donat el pas a les semifinals de la Lliga al Barça, tot i haver caigut derrotat 3-4 (6-5 al global). Els blaugranes tenien la victòria a tocar quan ElPozo ha forçat la pròrroga amb dos gols a l’últim sospir. El Barça, però, no ha donat opcions a ‘l’extratime’ marcant ràpid i amagant la pilota.

Inici de partit igualat

La igualtat ha estat la protagonista durant els primers minuts del partit amb diverses ocasions pels dos equips. Dídac i Juanjo han impedit que les arribades de Gadeia, Valerio, Ferrao i Coelho, respectivament, es convertissin en gol. El Barça, però, s’ha anat fent amb el domini del partit i per evitar-ho ElPozo ha fet servir l’estratègia del porter-jugador, tal com va utilitzar en el partit d’anada, per relaxar el partit.

Una bona pressió defensiva de l’equip murcià ha provocat una pèrdua que Leo Santana ha aprofitat per marcar i trencar l’empat del marcador al minut 16 de partit (0-1). Tot i el gol visitant, el domini blaugrana ha seguit sent la tònica del partit i a només un minut per acabar la primera part, Adolfo ha aconseguit igualar el matx (1-1). Una bona recuperació davant el joc de cinc d’ElPozo ha provocat que es quedés sol davant la porteria buida per empatar.

Remunta el Barça, reacciona ElPozo

La segona part no podia començar de millor manera pels blaugranes. Només un minut després d’iniciar-la, Ferrao ha aconseguit marcar el segon gol després d’una brillant combinació entre els cinc jugadors de pista i col·locar el 2-1 al marcador. Tres minuts més tard, el mateix Ferrao ha pogut convertir el tercer, però Juanjo ho ha evitat. ElPozo, que veia com se li escapaven les opcions de l’eliminatòria, ha pujat la intensitat defensiva amb un joc més intens i, novament, amb la figura del porter-jugador, en aquest cas més ofensivament, Fernando ha aconseguit igualar el partit amb un xut creuat (2-2).

Arribat els darrers tres minuts de partit, el matx s’ha tornat boig. Al minut 38 els àrbitres han xiulat un discutit penal a favor dels murcians que Marcel ha transformat col·locant el 2-3. I al minut 40, quan faltaven segons, Gadeia ha fet el 2-4 al marcador portant el partit a la pròrroga.

Pròrroga blaugrana

L’afició del Palau ha estat tota l’aturada abans de començar la pròrroga animant i els jugadors ho han notat. Primer minut de la pròrroga i Matheus ha fet el 3-4 al marcador, obligant a ElPozo a fer-ne dos per classificar-se, el qual ja no ha estat possible. Finalment, triomf blaugrana en el global (6-5) tot i la derrota al Palau (3-4), que permet als de Velasco estar a les semifinals.

El Barça, per tant, s’enfrontarà a les semifinals dels Playoff de la LNFS contra el guanyador de l’eliminatòria entre FS Valdepeñas i Cartagena, que es resoldrà demà a partir de les 20:00h. De moment, amb un avantatge mínim de 2-1 a favor de Valdepeñas.

Homenatge a Esquerdinha

Un cop finalitzat el matx, la festa blaugrana ha seguit perquè Esquerdinha rebés un emotiu homenatge, acompanyat de la seva família, per oficialitzar la seva marxa del club blaugrana. El jugador brasiler avui ha pogut lluir el braçalet de capità, amb un gran gest de Sergio Lozano. Així, doncs, Esquerdinha ha rebut un homenatge en forma de comiat, tot i que encara jugarà, com a mínim, un partit més al Palau, el de les semifinals dels Playoff.

Fitxa tècnica:

Barça, 3

ElPozo Múrcia, 4

Barça: Dídac, André Coelho, Dyego, Adolfo, Esquerdinha (c) -cinc inicial-. Ferrao, Pito, Lozano, Matheus, Ortiz, Marcenio, Bernat Povill.

ElPozo Múrcia: Juanjo, Gadeia, Fernando(c), Darío, Felipe Valerio, Rafa Santos -cinc inicial-. Matteus, Mati Rosa, Marcel, Leo Santana, Alberto García.

Gols: 0-1 Leo Santana (14); 1-1 Adolfo (19); 2-1 Ferrao (21); Marcel (38); Gadeia (40); 3-4 Matheus (41)

Àrbitres: Juan José Cordero Gallardo i Pedro Antonio Carrillo Arroyo. Groga a Coelho (27), Dídac (38), Ferrao(40), Ferrao (46). Per ElPozo groga a Darío (7), Rafa Santos (9)