Ribera Navarra – Barça: Un pas pràcticament definitiu (2-8)

Els gols de Ferrao (x3), Pito, Lozano (x2), Puigvert i Povill permeten als de Jesús Velasco quedar-se a només un punt de ser campions de la fase regular

El Barça de futbol sala ha pogut guanyar en la seva visita a la pista del Ribera Navarra aquest dimarts. I ho ha fet amb gols de Ferrao (x3), Pito, Lozano (x2), Puigvert i Povill que permeten als de Jesús Velasco donar un pas pràcticament definitiu per assegurar la primera plaça de la fase regular. Perquè, ara, a falta de dues jornades per al final, els blaugrana ocupen la primera posició i necessiten sumar només un punt en els propers dos partits per confirmar-la de cara al play-off pel títol de lliga. Això o que el Cartagena, que juga aquest dimecres contra el Jaén, no guanyi en el seu partit de la jornada 28.

El que està clar és que el Barça, independentment dels resultats de la resta de perseguidors i amb les baixes de Marcenio, Esquerdinha i André Coelho, ha fet la feina. Amb solvència i efectivitat, en un partit dominat pràcticament des del principi. Això que el rival, equip revelació de la temporada que també es juga l’accés al play-off, no era fàcil. Però, a poc a poc, els culers han pogut imposar el seu ritme i s’han anat trobant amb els gols de la tranquil·litat. De fet, el resultat al descans ja era favorable, amb un 0-2 que ha acostat el triomf.

Ha avisat Dyego, després d’una passada d’Adolfo, que Marcao ha salvat amb el cap (min 2), abans que Dídac fes una doble intervenció davant Gabriel i Terry que podria haver canviat el guió. Però ha estat Ferrao, amb una assistència de Lozano, qui ha inaugurat el marcador (0-1, min 8), mentre que, minuts més tard, Pito, amb un retall previ que ha deixat assegut un defensa i el porter, ha tancat l’electrònic al descans (0-2, min 17).

Pluja de gols

I no podien començar millor les coses a la represa, perquè una passada de luxe de Povill ha estat caçada per Lozano, que ha encarat Marcao i ha fet el 0-3 (min 21).

El Ribera Navarra no s’ha arronsat i ha buscat reduir diferències en diverses ocasions. Però el Barça ha estat més efectiu i ha acabat de sentenciar mitjançant dos gols més de Ferrao, un al minut 23 (0-4) i l’altre al minut 31 (min 0-6), i a través del jove Marc Puigvert, que va debutar l’altre dia contra el Llevant i que s’ha estrenat aquest dimarts com a golejador culer (0-5, min 25).

Terry, en la seva lluita pel Pitxitxi, ha pogut retallar diferències a l’electrònic amb el seu vintè gol de la temporada (1-6, min 34), però Lozano, amb un xut potent i creuat, també ha volgut seguir sumant en aquesta classificació i ha fet el 21è gol del seu compte particular (1-7, min 36).

Povill, de camp a camp, ha fet l’1-8 (min 37), mentre que Joao Miguel ha posat el definitiu, ara sí, 2-8 (min 38). Amb aquest resultat, el Barça és campió virtual de la fase regular, però haurà de confirmar aquesta primera plaça aquest dissabte, al Palau, contra el Valdepeñas, el dia que es disputarà el partit de celebració del 50è aniversari del pavelló culer.

LA FITXA

Ribera Navarra, 2

Barça, 8

Ribera Navarra: Marcao, David García, Terry, Pintinho, Gabriel Vasques –cinc inicial- Carlos B, Joao Miguel, Nacho Gómez, Anás, Uge, Espín.

Barça: Dídac, Ortiz, Dyego, Matheus, Adolfo –cinc inicial- Ferrao, Puigvert, Povill, Lozano, Pito, Víctor Pérez.

Gols: 0-1, Ferrao (min 8). 0-2, Pito (min 17). 0-3, Lozano (min 21). 0-4, Ferrao (min 23). 0-5, Puigvert (min 25). 0-6, Ferrao (min 31). 1-6, Terry (min 34). 1-7, Lozano (min 36). 1-8, Povill (min 37). 2-8, Joao Miguel (min 38).

Àrbitres: Moreno Durán, Moreno Reina. Groga als locals Gabriel Vasquez i Joao Miguel i al visitant Povill.