Barça - Osasuna Magna: Es retroben amb la victòria al Palau (6-1)

Després de tres ensopegades seguides, els blaugranes sumen la primera victòria del 2022 com a locals gràcies als gols de Lozano (2), Esquerdinha, Povill, Pito i Ortiz i les parades de Feixas

Ha tardat, però ha arribat la primera victòria de l'any 2022 al Palau. Els de Velasco han golejat el Xota (6-1) i, d'aquesta manera, s'eleven en la primera posició de la Lliga. Després d'una primera part de monòleg culer, Feixas ha sostingut l'electrònic dinamitat en un darrer minut golejador. Lozano (2), Esquerdinha, que s'ha retirat a la primera part amb un cop al turmell dret, Povill, Pito i Ortiz han estat els autors de les dianes.

Dos gols matiners en menys d'un minut

Elèctric. Així s'ha plantat el FC Barcelona en aquesta jornada 20 de lliga davant l'Osasuna Manga. Després d'un minut de silenci en memòria de Raimon Carrasco, als 24 segons una transició ràpida conclosa erràticament per Ortiz ha iniciat el catàleg perillós dels de Velasco. Ampliat per Esquerdinha, que a la segona que ha tingut ha obert la caixa dels gols. Omplerta en un tancar i obrir d'ulls. La segona diana l'ha posat Povill, amb una canonada imparable.

La qualitat de Pito obre distància

Dues celebracions que han navegat en el domini blaugrana. Sacsejat per una acció esporàdica de Juninho, que s'ha topat amb les extremitats de Miquel Feixas. Protegit per una defensa ansiosa de recuperar la pilota. La voracitat defensiva ha dinamitat els atacs i les llargues possessions del Barça. Capficat en ampliar l'electrònic. Inalterable fins a l'arribada d'un doble penal transformat magistralment per un talentós Pito. Un 3-0 que ha alegrat el joc i el marcador, que només ha notat l'alè culer.

Feixas sosté l'electrònic...

I és que la porteria barcelonista ha estat ben tapiada. També per les meritòries intervencions del 26 blaugrana. Concentrat en el context de setge dels de Pamplona. Ben segur, una de les parades apareixerà en una de les fotografies del partit gràcies a una mà dura que ha tret la pilota de l'escaire. El seu homòleg sota els tres pals, Asier, també ha negat el gol. Aquesta vegada a Adolfo.

... que acaba en golejada

Els guardians de la xarxa han continuat amb focus i han tallat els atacs fins a l'aparició de Juninho. El verd ha escurçat les diferències i ha estret el matx. Un canvi de guió on els rivals han pressionat, però que no ha canviat la tendència aturadora de Feixas. Amb encara més visió de feina a conseqüència de la figura del porter jugador de Xota. Un argument que s'ha tornat en desfavorable gràcies a la defensa culer. Perquè en un darrer minut prolífic, el Barça ha tancat la golejada gràcies al doblet de Lozano i el gol d'Ortiz

Un 6-1 que ha portat la primera victòria culer al Palau Blaugrana en aquest 2022 i ha refermat el lideratge dels de Velasco a la Lliga.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 6
Osasuna Magna, 1

Barça: Feixas, Ortiz, Lozano, Adolfo i Pito -cinc inicial- Esquerdinha, Marcenio, Povill, Dyego i Coelho,
Osasuna Magna: Asier, R. Martil, Linhares, Fabinho i Carlos Vento -cinc inicial- Raúl Rocha, Bynho, Juninho i Ion Cerviño

Gols: 1-0, Esquerdinha (min. 5); 2-0, Povill (min. 6); 3-0, Pito (min. 19); 3-1, Juninho (min. 32); 4-1, Sergio Lozano (min. 39); 5-1, Ortiz (min. 39); 6-1, Sergio Lozano (min. 40)

Àrbitres: Samuel Gabaldón i Antonio Navarra. Ha amonestat amb targeta groca els locals Marcenio (min. 19) i Coleho (min. 24) i els visitants Bynho (min. 19), Linhares (min. 23) i Vento (min. 25)