Barça - Indústries: El derbi s'escapa als instants finals (4-4)

Barça i Indústries s'han repartit els punts en un derbi molt equilibrat que s'ha posat de cara però que s'ha escapat als últims minuts del xoc

Un derbi és un derbi i sempre és especial. Ho sabien un Barça que rebia la ovació del públic després de coronar-se supercampió d'Espanya i un Indústries en ratxa, classificat per a la Final Four de la Copa del Rei i encadenant quatre victòries seguides a la Lliga.

No ha decebut a ningú el partit entre els conjunts catalans, marcat sempre per la tensió i l'alt ritme, que ha tingut emoció fins al final i ha acabat amb un combat nul. Un doblet de Ferrao al segon acte semblava tombar un Santa Coloma que no s'ha rendit i que ha empatat el xoc gràcies al seu joc de cinc.

El búfal colpeja primer

No acabava de sentir-se còmode el Barça en els compassos inicials, enfrontant-se a la clàssica intensitat dels santacolomencs, quan Sergio Lozano ha aparegut per avançar els blaugranes després de desequilibrar per la banda dreta i definir amb un xut creuat al minut sis (1 -0). Ha estat només un miratge, ja que acte seguit David Peña s'ha creuat el camp per acabar definint amb un xut amb l'esquerra impossible per a Dídac i equilibrar la balança de nou (1-1).

Confirmava el derbi aquesta aroma de partit diferent, amb un Palau bolcat i amb més que els punts en joc. El Barça buscava tornar a agafar la davantera i dominava el partit però no aconseguia incomodar els rivals. Han fregat el gol Esquerdinha i Ferrao, però ha estat Indústries el següent en colpejar. En una transició ràpida, els visitants s'han plantat davant un Dídac que ha salvat en primera instància però que res ha pogut fer davant del xut de Drahovsky (1-2)

Semblava el Barça condemnat a haver de remuntar al segon acte, però a escassos segons del final, amb Dídac a camp contrari, una gran combinació al primer toc ha estat culminada per Esquerdinha (2-2). Es tornava a instal·lar l'empat al lluminós del Palau i se n'anaven els jugadors a vestidors amb tot per decidir.

Ferrao decanta la balança ...

Han tornat a saltar els protagonistes al parquet del Palau i s'ha repetit el patró de la primera meitat. En lloc de Sergio Lozano, aquesta vegada ha estat Ferrao qui ha pogut tornar a avançar el Barça després d'encarar i disparar amb l'esquerra en els primers compassos del segon acte (3-2)

No s'ho ha pensat dues vegades Javi Ródriguez, llegenda blaugrana i tècnic d'Indústries, i ha ordenat als homes sortir amb porter-jugador quan encara restava un quart d'hora de joc. Ha aguantat el Barça les envestides visitants i ha sapigut esperar el seu moment. De nou ha estat Ferrao qui, amb una sensacional mitja volta i un xut imparable a l'escaire, ha eixamplat diferències a falta de només quatre minuts per a la conclusió (4-2)

... però Indústries reacciona a temps

Ha estat fugaç la celebració del Barça, ja que de nou David Peña, recollint una pilota de Verdejo al segon pal, ha vist porteria per tonar a retallar distàncies (4-3). Amb la moral pels núvols i còmode atacant de cinc, Indústries ha tornar a trobar la porteria de Dídac gràcies a un toc subtil de Bermusell per equilibrar el marcador del Palau quan faltaven un parell de minuts (4-4).

Encara hi ha hagut temps perquè el Barça provés sort amb Marcenio de porter-jugador, però el resultat ja no s'ha mogut i la festa del derbi ha culminat amb un repartiment de punts entre el Barça i la Santa Coloma.

Fitxa del partit

Barça, 4

Industrias Santa Coloma, 4

Barça: Dídac, André Coelho, Povill, Dyego, Ferrao -cinc inicial- Miquel Feixas (p), Lozano, Adolfo, Marcenio, Esquerdinha, Albert Ortas i Carrasco.

Industrias Santa Coloma: Borja (p), David Álvarez, Corso, Verdejo, Drahovsky - cinc inicial - Mario (p), Sanguino (p), Uri Santos, David Peña, Rufino, Cardona, Abdel, Bermusell, Khalid i José Novo.

Gols: 1-0, Ferrao (min. 6); 1-1, David Peña (min. 7); 1-2, Drahovsky (min. 19); 2-2, Esquerdinha (min. 20); 3-2, Ferrao (min 24); 4-2, Ferrao (min 36); 4-3, David Peña (min 36), 4-4, Bermusell (min 38).

Àrbitres: Alberto Centeno Bono i Jordi Centeno Bono