Barça – Palma Futsal: Campions als penals! (2-2)

Els blaugranes guanyen la Supercopa d’Espanya gràcies a tres aturades de Didac Plana en la tanda de penals decisiva que ha decantat una final molt igualada

El primer títol de la temporada del Barça de Futbol Sala i del tècnic Jesús Velasco com a culer ja és aquí. Els blaugranes amplien l’impressionant palmarès de la secció i tornen de Jerez de la Frontera amb la Supercopa d’Espanya sota les mans. Un major encert en la tanda de penals dels Barça ha decantat una final que ho ha tingut tot: gols, emoció, intensitat i canvis de guió.

Inici de respecte

Primers minuts de màxima igualtat. Encarar una final sempre és complicat per ambdós equips i avui no ha estat una excepció. Barça i Palma Futsal han saltat al parquet del Palacio de los Deportes de Jerez de la Frontera amb plans principalment defensius que han impedit veure ocasions destacades.

No obstant això, amb el pas dels minuts, els blaugranes s’han sentit més còmodes i han agafat embranzida per atacar amb més fluïdesa i dominar la final. Amb aquest context, el porter balear, Carlos Barrón, s’ha vist obligat a treure dues espectaculars mans després de les potents rematades de Ferrao i Adolfo que han estat els primers avisos dels culers. En els darrers minuts de la primera meitat, amb Dídac atacant com a cinquè jugador, els blaugranes han trobat certes ocasions mitjançant un exercici de joc coral gairbé perfecte, però l’encert no ha estat de cara dels jugadors de Jesús Velasco (0-0).

Arriben els gols

L’inici de la segona meitat ha estat trepidant. Diverses ocasions consecutives en els primers minuts de la part decisiva del matx han acabat amb un gran gol d’Andre Coelho que ha culminat una bona jugada recollint una fantàstica passada d’Adolfo i ha posat als culers per davant en el marcador (1-0, min 22). Tanmateix, la resposta de Palma Futsal no ha trigat a arribar; 30 segons després de la diana blaugrana, els balears han aprofitat una bona recuperació en camp contrari per igualar la final gràcies a una definició del veterà Marlon (1-1, min 23).

En els darrers minuts del temps reglamentari, els protagonistes han estat els porters. Una exhibició de reflexos de Dídac i de Carlos Barrón ha evitat que uns intensos minuts finals es materialitzessin amb un guanyador definitiu.

Els penals decideixen la final

La pròrroga tampoc ha estat suficient per decidit cap guanyador. En aquests minuts extres, la igualtat ha continuat regnant sobre el parquet andalús, però els gols no han arribat fins als darrers minuts. Un gol de Mancuso al primer toc ha posat al Palma Futsal per davant (1-2, min 44). Amb aquest context, la final semblava decidida a favor dels balears; malgrat això, la fe i concentració dels de Jesús Velasco ha portat als blaugranes a enfonsar al rival sota la seva pròpia àrea i, conseqüentment, aconseguir el gol de l’empat mitjançant una espectacular rematada de cap d'Adolfo (2-2 min 45) que ha portat la final als penals.

Finalemnt, l’home decisiu ha estat Dídac Plana. El porter, que ja havia sumat diverses parades de mèrit durant el matx, ha pogut aturar tres penals que han fet bons els gols des de la pena màxima de Ferrao, Dyego i Pito per portar la Supercopa d’Espanya cap a Barcelona.

La Fitxa

Barça, 2

Palma Futsal, 2

Barça: Didac, Marcenio, Ferrao, Adolfo, Dyego – cin inicial – Bernat Povill, Coelho, Esquerdinha, Ortas, Pérez, Lluch, Pito, Carrasco, Ortiz.

Palma Futsal: Barrón, Eloy Rojas, Higor, Tomaz, Nunes – cinc inicial – Chaguinha, Mancuso, Marlon, Fabio, Cainan, Gordillo.

Gols: 1-0, Coelho (min. 22); 1-1, Marlon (min. 23); 1-2, Mancuso (min. 44); 2-2, Adolfo (min. 45).

Àrbitre: Juan José Cordero Gallardo.