Viña Albali Valdepeñas - Barça: Regal de Reis avançat (2-4)

Els de Jesús Velasco s’asseguren acabar la primera volta com a líders després del triomf contra el segon classificat de la lliga

El Barça ha pogut endur-se els tres punts de la seva visita al Pabellón Municipal Virgen de la Cabeza. Els doblets de Pito i Lozano contra el Valdepeñas, aquest dimarts, han fet possible sumar una nova victòria a la lliga i assegurar-se, ja de forma matemàtica, la primera posició a falta de l’últim partit de la primera volta, que es jugarà el 12 de febrer al Palau contra el Cartagena.

Ha estat possible gràcies a un partit blaugrana complet, vibrant i difícil, en un duel d’altura entre el primer i el segon classificat. I amb la primera plaça de la lliga en joc. Perquè el Valdepeñas i el Barça s’han trobat amb sis punts de diferencia, però amb un partit menys del conjunt de Ciudad Real. Per tant, el triomf contra els de David Ramos permetrà al Barça ser líder de la primera volta passi el que passi després de l’Europeu i la Copa Amèrica.

Competicions que ara els jugadors del Barça afrontaran amb els deures fets i amb 12 victòries i 1 empat en els últims tretze partits de la competició domèstica.

El Valdepeñas es posa per davant

El Barça ha començat endollat i Ferrao ha avisat amb un xut al travesser. Però ha estat Pito qui, després de controlar amb una mitja volta, ha pogut avançar els visitants (0-1, min 5).

El Valdepeñas, però, no ha baixat els braços i, amb dos gols de Chino, un d’ells de penal (1-1, min 11), ha pogut capgirar el resultat (2-1, min 13).

La reacció del Barça, amb ocasions de Marcenio, Dyego, Adolfo i una rematada al travesser de Lozano, no s’ha fet esperar. Malgrat tot, el resultat al descans s’ha mantingut favorable als locals i els culers no han pogut empatar fins ben entrada la segona meitat.

Remunta el Barça

En uns minuts molt oberts, en què Ferrao i Dyego han posat a prova Edu i Marcenio ha salvat el tercer del Valdepeñas, finalment ha estat el Barça qui ha pogut decantar la balança. I ho ha fet en un minut i mig, primer amb una rematada de Pito que ha posat el 2-2 (min 32), després amb una aturada salvadora de Dídac (min 33) i, posteriorment, amb un gran xut de Lozano que ha remuntat el partit (2-3, min 34).

El búfal no s’ha quedat aquí perquè, com Pito, també ha volgut transformar el seu doblet i l’ha aconseguit per deixar pràcticament sentenciat l’enfrontament. Un gol de fe, que ha permès posar el 2-4 definitiu (min 37).

Victòria, doncs, que deixa el Barça encara més líder i amb la feina feta abans de l’aturada. De fet, ja és campió d’hivern, fet que no passava des de la temporada 2016/17.

LA FITXA

Viña Albali Valdepeñas, 2
Barça, 4

Valdepeñas: Edu, Lolo, Catela, Lemine, Sergio –cinc inicial- Humberto, Matheus Preá, Batería, Rafa Rato, Chino, Nano.

Barça: Dídac, Lozano, Marcenio, Pito, Ferrao –cinc inicial- Matheus, Coelho, Dyego, Adolfo.

Gols: 0-1, Pito (min 5). 1-1, Chino, de penal (min 11). 2-1, Chino (min 13). 2-2, Pito (min 32). 2-3, Lozano (min 34). 2-4, Lozano (min 37).

Àrbitres: Moreno Durán, Moreno Reina.