Barça – Còrdova: Victòria de líder (5-3)

Els blaugrana capgiren el gol inicial visitant i sumen un nou triomf a la competició domèstica

Gran actuació blaugrana en el segon partit al Palau aquesta setmana. Matheus, Adolfo amb dues dianes, Zequi en pròpia porteria i Dyego han estat els artífexs de la victòria amb els seus gols en un partit molt entretingut per al públic. Després d’una primera meitat totalment frenètica, els de Jesús Velasco s’han endut una victòria que els permet continuar líders a la classificació.

Intensitat inicial

El primer en generar perill ofensiu ha estat el Barça, que a través de Ferrao ha disposat de dues ocasions clares de gol. La primera ha estat blocada pel porter visitant, Prieto, i la segona ha tocat el travesser.

Tot i l’empenta inicial blaugrana, el Còrdova ha aprofitat la primera ocasió que ha tingut. Shimizu ha finalitzat a porteria buida (0-1, min. 1). En la jugada immediatament posterior el Barça ha igualat el marcador amb una ràpida combinació que ha culminat Matheus (1-1, min. 2).

Després d’uns minuts de relativa calma posterior a la intensitat inicial, Dyego ha protagonitzat una gran acció individual per la banda esquerra, s’ha desempallegat del seu defensor i ha enviat una forta centrada-xut que Adolfo s’ha encarregat de desviar a gol (2-1, min. 5). Els visitants han anat guanyant pes amb la pilota i ha disposat d’algunes bones ocasions, però un gran Miquel Feixas ha evitat el gol en diverses oportunitats.

Els visitants han aprofitat l’embranzida i finalment han aconseguit batre Feixas i igualar el partit a través de Caio (2-2, min. 14). La primera part ha finalitzat amb una aturada miraculosa del porter català del Barça que ha permès als blaugranes arribar al descans amb empat a dos en un partit molt igualat.

Superioritat blaugrana

A la segona meitat, els blaugranes han sortit amb l’ambició de dominar el partit i han imposat el seu ritme davant un Còrdova que s’ha vist superat pels locals. En una de les nombroses aproximacions a l’àrea rival, Ferrao ha fet una gran centrada des de la banda esquerra per a un Adolfo que no ha perdonat dins l’àrea i ha tornat a avançar els blaugranes en el marcador (3-2, min. 24).

El domini blaugrana ha estat aclaparador a la segona meitat, però no ha estat fins el minut 34 que els locals han aconseguit ampliar la distància en el marcador. En una jugada molt semblant a la del tercer gol culer, Esquerdinha ha rematat gairebé sobre la línia de gol i ha aconseguit el quart gol pel Barça després d’un rebot en Zequi (4-2, min. 34).

Tot i el clar domini local, el Còrdova ha aprofitat una recuperació en camp contrari i s’ha apropat en el marcador gràcies a una jugada un pèl embolicada que Perin ha aprofitat per marcar amb una rematada acrobàtica (4-3, min. 35).

Després d’una gran jugada en sortida de pilota, amb una molt bona passada en llarg de Miquel Feixas, Dyego ha rebut la pilota a la banda i ha conduït cap a la frontal de l’àrea, on ha regatejat el porter visitant i ha tornat a ampliar la diferència (5-3, min. 39). El marcador ja no s’ha mogut més i els blaugranes han sumat una nova victòria a la Lliga.

La fitxa del partit:

Barça: Feixas, A.Coelho, Dyego, Matheus, Ferrao –cinc inicial-, Esquerdinha, Dídac, Adolfo, Pito, Ortiz, Sergio Lozano i Marcenio.

Còrdova: Prieto, Shimizu, Alex Viana, Miguelín i Pablo Del Moral –cinc inicial-, Lucas Perin, Zequi, Cristian, Ricardo, Caio, Saura i Ismael.

Gols: Shimizu (0-1, min. 1), Matheus (1-1, min. 2), Adolfo, (2-1, min. 5), Caio (2-2, min. 14), Adolfo (3-2, min. 24), Zequi PP (4-2, min. 34), Perin (4-3, min. 35), Dyego (5-3, min. 39).

Àrbitres: José Manuel Carreira Romero i Rubén Ferrero Carballal. Han amonestat amb targeta groga Ortiz i Dyego, per part dels locals, i Perin, Zequi i Del Moral per part dels visitants.