Halle-Gooik - Barça: Un pas més (4-8)

Els de Jesús Velasco sumen la segona victòria a l’Elite Round i es jugaran la classificació el proper dissabte, contra el Plzen, en el darrer partit d’aquesta fase

Després del triomf contra el Dobovec (8-2) en el primer partit d’aquesta Elite Round, el Barça de futbol sala ha tornat a guanyar. Aquest cop, en el segon dels tres partits d’aquesta fase, contra el Halle-Gooik belga (4-8), en un duel molt emocionant i elèctric, amb intensitat, en què els gols de Matheus (x2), Dyego (x2), Ferrao, André Coelho, Pito i Lozano han resultat decisius.

Ara, el Barça, que té sis punts, ha d’esperar a veure què fa el Plzen contra el Dobovec. Passi el que passi, però, els blaugrana hauran d’aconseguir un bon resultat contra els amfitrions, el proper dissabte, per ser a la Final Four.

Inici elèctric

En un inici de primera meitat elèctric, amb 5 gols en 8 minuts, el Halle-Gooik ha colpejat primer, però la reacció del Barça ha estat bona i ha pogut marxar al descans per davant en el marcador.

I això que no han començat bé les coses per als de Jesús Velasco, amb un gol de Tomic quan només s’havien disputat 13 segons de partit (1-0, min 1). Amb extrema rapidesa, el Barça ha pogut trobar l’encert, amb un gol de Matheus després d’una bona jugada blaugrana (1-1, min 1), però de nou Tomic ha tornat a avançar els belgues (2-1, min 3), pràcticament sense temps per respirar. El ritme no s’ha aturat aquí, perquè una errada en el contracop del Halle-Gooik ha estat aprofitada per Dyego, que ha assistit Ferrao i ha tornat a empatar l’electrònic (2-2, min 4).

L’efectivitat ha baixat una mica, però no tant com per frenar els gols. Així, Gabriel, en una jugada d’estratègia, ha desequilibrat, de nou, el marcador (3-2, min 8). Aquesta vegada, durant més estona, ja que aquest resultat s’ha mantingut en l’electrònic fins que ha tornat a aparèixer l’efectivitat del Barça.

Li ha costat, perquè no s’ha sentit còmode del tot, però a poc a poc s’ha anat estirant i ha pogut tornar a veure porteria per capgirar el marcador: primer a través d’André Coeho (3-3, min 17), després d’una assistència d’Adolfo, i posteriorment amb un gol de Dyego, que ha aprofitat una gran jugada de Pito (3-4, min 19).

El Barça camina cap al triomf

A la represa, i ja amb avantatge, el Barça ha sortit millor, amb més encert en la pressió, i ha començat a controlar més i millor el partit. El rival s’ha anat desgastant i ha vist com Dyego, amb una excel·lent jugada individual de les seves, ha ampliat distàncies (3-5, min 24).

Una contundència demostrada, també sota pals amb Dídac Plana, que ha fet que el Halle-Gooik no tornés a entrar dins del partit, ni tant sols quan Diogo ha retallat distàncies (4-5, min 27).

I és que els de Jesús Velasco no s’han deixat sorprendre i Matheus, després d’una nova gran jugada de Pito, ha tornat a posar els dos gols de marge (4-6, min 28). Les tornes s’han girat uns minuts més tard, amb un gol que ha acabat de sentenciar el triomf culer, amb un toc d’esperó de Matheus i una rematada de Pito que s’ha colat al fons de la xarxa (4-7, min 36).

Resultat que els belgues han intentat reduir amb l’entrada del porter-jugador, però ja sense èxit. En el darrer segon, el Barça ha posat el 4-8 definitiu a través de les botes de Lozano (min 40).

Així doncs, ara, amb dues victòries en dos partits, el Barça suma sis punts i haurà d’esperar sí o sí al tercer partit contra el Plzen, l’amfitrió. De moment, però, amb els deures fets.

Pito no jugarà contra el Plzen

Un partit important que no podrà comptar amb la presència de Pito. El brasiler ha vist la targeta groga al minut 16 de la primera part i, per acumulació, estarà sancionat i es perdrà el duel contra el Plzen.

LA FITXA

Halle-Gooik, 4
Barça, 8

Halle-Gooik: Cristiano, Eduardo, Tomic, Roninho, Jelovčić –cinc inicial- Gabriel, Carpes, Cordier, Dillien, Diogo, Gréllo, Sanchez Arevalo.

Barça: Dídac Plana, Matheus, Lozano, Ferrao, Ortiz –cinc inicial- Povill, André Coelho, Dyego, Adolfo, Esquerdinha, Pito, Marcenio.

Gols: 1-0, Tomic (min 1). 1-1, Matheus (min 1). 2-1, Tomic (min 3). 2-2, Ferrao (min 4). 3-2, Gabriel (min 8). 3-3, André Coelho (min 17). 3-4, Dyego (min 19). 3-5, Dyego (min 24). 4-5, Diogo (min 27). 4-6, Matheus (min 28). 4-7, Pito (min 36). 4-8, Lozano (min 40).

Àrbitres: Vedran Babic, Nikola Jelić. Ha amonestat Roninho, Tomic, Gabriel i Diogo, del Halle-Gooik, i Ortiz i Pito, del Barça.