Barça – Jaén: Encara més líders (3-0)

El Barça aconsegueix una importantíssima victòria contra els segons classificats que els permet ampliar l'avantatge en el lideratge lliguer

Gran victòria del Barça de futbol sala a la Lliga al Palau Blagrana. I és que l'elenc de Jesús Velasco ha derrotat amb un gran partit els segons classificats, el Jaén FS. Amb aquest triomf els culers segueixen incrementant la seva bona ratxa a Lliga i són encara més líders. Els gols de MarcenioMatheus i Adolfo han fet vibrar a un Palau entregat, que ha tornat a gaudir d'una altra exhibició blaugrana.

Inici elèctric

El duel era de vital importància per al transcurs de la lliga i ambdós equips ho sabien. Des dels primers minuts tant els homes de Jesús Velasco com els de Dani Rodríguez han proposat un partit d'alta intensitat amb un joc molt ofensiu. Tot i això, els blaugranes han estat els clars dominadors de l'enfrontament. Gràcies a una gran pressió col·lectiva, les ocasions per als blaugranes no han trigat en arribar. Primer ha estat Ferrao qui ha posat a prova el porter Henrique amb una gran volea executada després d'una jugada d'estratègia en un córner. Posteriorment, les ocasions han seguit caient del costat local. Tant Dyego com Pito han exigit la millor versió d'Henrique, que ha contestat amb dues grans intervencions evitant el primer gol del Barça.

Marcenio obre la llauna

El Jaén ha patit molt per treure la pilota jugada durant tota la primera meitat. La gran pressió dels de Jesús Velasco ha propiciat diverses ocasions on el Barça ha pogut robar amunt i acabar amb finalitzacions perilloses. En una d'aquestes jugades, Carlos Ortiz ha realitzat una gran recuperació que ha acabat amb una gran passada al segon pal cap a Marcenio, que ha marcat sense oposició (1-0, min 12). En els últims minuts del primer temps, el Barça no ha baixat el ritme i ha estat a punt de redoblar l'avantatge. Ferrao ho ha intentat amb una gran vaselina en una jugada de contraatac precedida d'una passada directa del porter Dídac

Igualtat i sentència final

Ja a la segona part, la igualtat ha regnat al parquet del Palau. El Jaén ha seguit demostrant perquè és un dels equips revelació de la temporada i un dels millors equips en l'àmbit defensiu de la lliga. Els visitants han resistit als múltiples atacs culers i han impedit als blaugranes distanciar-se en el marcador. No obstant això, el Barça ho ha seguit intentat. El capità Lozano ha tingut als seus peus dues ocasions, però Henrique ha impossibilitat el segon gol culer.

Les jugades d'estratègia han sigut determinants. A la sortida d'un córner, Matheus ha aprofitat una gran centrada al àrea al segon pal de Dyego per enviar la pilota al fons de la xarxa. (2-0, min 34). El Barça ha trobat el premi a la insistència amb aquest gol. En els darrers minuts de partit, amb el Jaén jugant amb Míchel de porter-jugador, els de Jesús Velasco han trobat el tercer gol amb una passada directa de Dídac cap a Adolfo, que ha anotat amb el cap sense porter (3-0, min 40).

Amb aquesta importantíssima victòria, els blaugranes han tancat una setmana perfecta que els permetrà encarar de la millor forma possible l'Elite Round de la Champions, que es disputarà la setmana vinent a la República Txeca.

LA FITXA

Barça, 3
Jaén FS, 0

Barça: Dídac, Marcenio, Pito, Sergio Lozano, Ferrao -cinc inicial – Matheus, Adolfo, Feixas, Coelho, Esquerdinha, Dyego, Ortiz.

Jaén: Henrique, Antonio, Míchel, Aicardo, Alan Brandi –cinc inicial– Bruno Petty, Álex Gónzalez, César, Mancha, Santos, Dani Marín, Attos.

Gols: 1-0, Marcenio (min.12); 2-0, Matheus Rodrigues (min. 34); 3-0, Adolfo (min. 40)

Àrbitres: Andrés Botella López, Franciso José Castillo López.