Barça Lassa – ElPozo Múrcia: Campions de Lliga! (3-2)

Els d'Andreu Plaza aconsegueixen la 4a Lliga després de sis anys i tanquen la temporada amb el triplet: Lliga, Copa d'Espanya i Copa del Rei

Campions de Lliga! El Barça Lassa ha guanyat el cinquè partit de la final dels play-off davant ElPozo Múrcia (3-2) i es proclama campió de Lliga per quarta vegada. El gol d'Esquerdinha a la primera part i el doblet de Sergio Lozano a la segona han donat el triomf davant d'un conjunt murcià que ha lluitat fins al final. Així doncs, els culers tanquen la temporada aconseguint el quart triplet de la història del Club: Lliga, Copa d'Espanya i Copa del Rei.

El Barça colpeja primer

El matx s'ha iniciat de manera frenètica, digne d'una gran final de l'LNFS. Les ocasions no han trigat a arribar a totes dues porteries, però les primeres arribades no han acabat en gol. Fins que Esquerdinha ha obert el marcador als cinc minuts de joc: córner que treu Adolfo i el brasiler remata a boca de canó per anotar el primer (1-0) i avançar els d'Andreu Plaza.

Amb el gol, els culers s'han fet amb el control del partit, i a punt ha estat Sergio Lozano d'anotar el segon (min 9), però la seva rematada s'ha estavellat al travesser. Els visitants s'han anat carregant de faltes i, en una acció de joc perillós de Pito sobre Lozano, ha arribat la sisena falta. Ferrao, però, no ha pogut anotar el doble penal i el seu llançament ha marxat fora (min 14). La intensitat sobre la pista era màxima, però el marcador ja no es tornaria a moure fins al descans (1-0).

Lozano augmenta distàncies

La segona meitat s'ha iniciat de nou de la millor manera possible: als cinc minuts de joc, Sergio Lozano, amb una gran acció individual, ha definit a la perfecció per duplicar l'avantatge en el marcador (2-0, min 25). Els murcians han intentat reaccionar, i Pito ha estavellat un fort llançament al pal. Però el capità blaugrana continuava molt endollat, i, de nou, després d'una gran jugada personal, ha perforat la porteria visitant amb una canonada imparable per a Fede (3-0, min 28). Dos gols en tres minuts que han obligat ElPozo a sortir amb el porter-jugador.

El joc de cinc ha donat els seus primers fruits als visitants, que han pogut retallar distàncies, a falta de cinc minuts mitjançant Andresito (3-1, min 35), caçant una pilota dins l'àrea. Tot i la insistència d'ElPozo, el Barça ha estat molt atent en defensa controlant els darrers compassos de partit, tot i que, quan faltaven només quatre segons, Andresito ha tornat a retallar distàncies (3-2, min 40). Tot i així, victòria blaugrana que val una nova Lliga sis anys després, per consumar així el triplet i tancar la temporada de la millor manera.

Barça Lassa, 3
ElPozo Múrcia, 2
Barça Lassa: Juanjo, Aicardo, Marcenio, Joselito i Ferrao -cinc inicial. Léo Santana, Sergio Lozano, Esquerdinha, Adolfo, Arthur, Boyis i Rivillos.
ElPozo Múrcia: Fede, Matteus, Miguelín, Xuxa i Álex -cinc inicial. Drasler, Andresito, Fernando, Pito, Alberto García, i Darío.
Gols: 1-0, Esquerdinha (minut 5); 2-0, Lozano (minut 25); 3-0, Lozano (minut 28); 3-1, Andresito (minut 35) i 3-2, Andresito (minut 40).
Àrbitres: Felipe Madorrán i Urdanoz Apezteguia, han amonestat el local Ferrao, i els visitants Álex, Andresito i Pito.
Observacions: 6.371 espectadors al Palau Blaugrana, rècord de la temporada en el Barça Lassa.