Barça Lassa – ElPozo Múrcia: Huracà blaugrana al Palau (7-2)

Cinc gols en vuit minuts, tots cinc abans del descans, i un doblet d’Esquerdinha a la represa permeten als blaugrana sumar el primer punt de la final pel títol de l'LNFS

El primer punt de la final del play-off de l'LNFS és blaugrana. I ho és després que el Barça Lassa no hagi donat cap opció i hagi derrotat amb contundència ElPozo Múrcia, en un partit amb clar color local. Perquè els d’Andreu Plaza, molt superiors, han estat molt difícils d’aturar, amb una intensitat que ja ha deixat el partit vist per sentència al descans. Perquè els gols en vuit minuts de Ferrao, Léo Santana, Adolfo, Lozano i Dídac han deixat un brillant 5-1, mentre que el doblet d’Esquerdinha a la represa ha acabat de tancar el duel.

Un resultat (7-2) que permet als blaugrana sumar el primer triomf de la final, al millor de cinc partits, i afrontar el duel d’aquest dimarts, també al Palau, amb l’objectiu de posar distància abans de marxar cap a Múrcia.

Dídac, el primer protagonista

El Barça ha tingut la baixa de Dyego, que s’ha perdut el partit per unes molèsties als isquiotibials de la cuixa dreta. Un contratemps que, malgrat tot, els blaugrana han pogut apaivagar. Primer, perquè en un inici intens i amb moltes ocasions dels dos equips, Dídac ha sobresortit per salvar els gols d’Álex, Miguelín, Andresito i Matteus, amb un autèntic recital d’aturades. En l’altra porteria, el Barça també ho ha intentat amb força, però no ha estat fins al minut 10 quan ha pogut marcar el primer, el que ha obert la llauna i ha precedit el festival ofensiu.

Cinc gols en vuit minuts

Ha estat Ferrao qui ha fet el primer, amb un autèntic golàs inversemblant. Ha recollit l’esfèrica al mig del camp, ha arrencat per la banda esquerra i ha connectat una rematada potentíssima que s’ha colat per tot l’escaire, en l’únic espai disponible que hi havia (1-0, min 10). Trenta-cinc segons després, i en una bona jugada col·lectiva, Léo Santana ha pogut ampliar el marcador (2-0, min 10). No s’ha aturat aquí perquè Adolfo, amb una vaselina després d’una passada d’Esquerdinha, ha fet el tercer (3-0, min 12), mentre que Lozano ha marcat el quart en una recuperació prop l’àrea (4-0, min 13).

El resultat ha fet baixar les revolucions del duel, fet que ElPozo ha aprofitat per retallar distàncies amb un gol de Fernando (4-1, min 16). Però, amb el porter-jugador visitant, Dídac ha vist clar un xut de porteria a porteria per fer el gol que pràcticament ha deixat el partit vist per sentència abans del descans (5-1, min 18).

Esquerdinha posa la cirereta al pastís

Tot i que a la represa ElPozo ha fet el 5-2 amb un gol de Fernando (min 26), el resultat, la inèrcia del primer temps i la paciència amb la qual ha jugat el Barça en aquests darrers 20 minuts han estat decisius. Els d’Andreu Plaza, a més, han aprofitat les seves oportunitats per tancar el resultat. Esquerdinha, amb un doblet, ha estat l’autor del 7-2 definitiu (6-2, min 33; 7-2, min 35), amb dues dianes que han fet acabar d’embogir un Palau que el proper dimarts, a les 21 h, tindrà l’oportunitat de tornar a gaudir del Barça Lassa.

LA FITXA

Barça Lassa, 7

ElPozo Múrcia, 2

Barça: Dídac, Lozano, Marcenio, Joselito, Ferrao –cinc inicial– Aicardo, Boyis, Esquerdinha, Adolfo, Roger, Léo Santana, Arthur, Rivillos.

ElPozo Múrcia: Fede, Fer Drasler, Xuxa, Miguelín, Álex –cinc inicial– Fernando, Felipe Valerio, Andresito, Pito, Matteus, Darío, Alberto García, Álex García.

Gols: 1-0, Ferrao (min 10); 2-0, Léo Santana (min 10); 3-0, Adolfo (min 12): 4-0, Lozano (min 13); 4-1, Fernando (min 16); 5-1, Dídac (min 18): 5-2, Fernando (min 26): 6-2, Esquerdinha (min 33); 7-2, Esquerdinha (min 35).

Àrbitres: Felipe Madorrán, Urdanoz Apezteguia. Groga als visitants Pito i Álex.

Assistència: 4.112 espectadors al Palau Blaugrana.