Barça Atlètic 4 - Unión África Ceutí 3: Victòria de prestigi

El Barça Atlètic s'imposa al quart classificat de la lliga, amb remuntada inclosa

El Barça Atlètic tenia per davant una missió complicada: guanyar a l'Unión África Ceutí, tercer classificat de Segona Divisió, per deixar enrere la mala ratxa de resultats. Però a aquest equip li agraden els reptes, i així ho ha demostrat. Tot i veure's dos gols per darrere a la meitat de la primera part, els de Sergi Altisent han donat la volta al partit. Finalment, victòria per 4 a 3 que serveix per agafar aire a la classificació.

El partit ha començat amb una gran intensitat. Ràpidament avisava el Barça, amb un xut al pal de Rubén Sánchez al minut 2. Però seria el Ceutí qui s'avançaria primer al marcador. Després d'una bona jugada col·lectiva, Joaki ha rematat una pilota a l'àrea per posar el 0 a 1 al minut 6. El conjunt visitant controlava la possessió de la pilota, tot i alguna ocasió puntual del Barça.

Aquest domini es materialitzaria amb el segon gol dels de Tomás de Dios, després d'una falta a la frontal de l'àrea. En una jugada d'estratègia, Cristian s'ha quedat sol davant de Pau López. El pivot andalús ha fet el segon gol pel seu equip al minut 10.

Reacció blaugrana

Poc després d'encaixar el gol, Altisent ha demanat un temps mort per mirar de canviar la dinàmica de l'equip. Dit i fet. Els blaugranes han sortit amb un punt més d'intensitat, i han carregat de faltes al conjunt visitant, molt més tancat defensivament. Després que Rubio veiés la primera groga del matx, els àrbitres assenyalarien la sisena falta del Ceutí. Una ocasió que no ha desaprofitat Adrián Tapias per fer el primer gol local des dels 10 metres.

El Barça ha pressionat al seu rival i li ha posat moltes dificultats a l'hora de moure la pilota. De fet, abans del descans ha estat a prop Touré de posar l'empat al marcador. Una recuperació de pilota del francès ha acabat amb un xut d'ell mateix, que ha marxat fora per escassos centímetres.

Es culmina la remuntada

La segona part ha començat sense ocasions clares per cap dels dos equips. Les imprecisions al centre del camp es traduïen en moltes pèrdues de pilota. Però el Barça seguia buscant l'empat. I a punt ha estat Aniol de fer-lo, amb un remat de cap que ha acabat al pal després d'una gran jugada individual de Kokoro.

Just un moment més tard, al minut 28, Albert Ortas aconseguiria igualar el partit. En una ràpida combinació amb Rubén, l'ala del Barça feia el seu onzè gol a la lliga. La pressió dels culers per dificultar la sortida de pilota rival donava els seus fruits.

El Barça es trobava còmode al partit, dominant la possessió i generant perill a l'àrea rival. Han seguit pressionant els blaugranes, i tant Harrison com Touré haurien pogut posar per davant al seu equip. Però en un ràpid contraatac del Ceutí, Rubio ha marcat el seu segon gol del partit després d'una gran paret amb Nacho.

Tocava remat a contracorrent, de nou. I ho ha sabut fer el Barça. Només un minut després d'encaixar el gol, Touré ha recuperat una nova pilota per assistir a Ortas, que ha tornat a veure porteria per posar el 3-3. Un gol que ha donat ales a l'equip.

Minuts finals de tensió

Els últims cinc minuts han estat marcats per la tensió que s'ha viscut al parquet. Intercanvi de faltes i d'ocasions de gol, que finalment ha afavorit als locals. A falta de poc més d'un minut pel final del partit, Campàs rematava dins l'àrea un còrner i avançava al Barça per primera vegada al marcador. Un avantatge que han sabut defensar fins al final els d'Altisent.

Victòria treballada del Barça, que dona una gran dosi de moral i un respir a la taula per tal de poder assolir la salvació. Ara mateix, els blaugranes estarien 13 punts per sobre del descens, amb un partit més que els seus rivals.

Fitxa del partit

Barça Atlètic, 4
Unión África Ceutí, 3

Barça Atlètic: Ortas, Touré, Rubén, Aniol, Pau López - cinc inicial - Toni, Tapias, Harrison, Campàs, Àlex Lluch, Kokoro i Pol Cano

Unión África Ceutí: Hugo Alonso, Anuar, Manu Orellana, Germán Román, Orellana - cinc inicial - Nacho, Pau Recasens, Cristian Rubio, Abraham, Lucas Francini i Joaki

Gols: 0-1, Joaki (min. 7); 0-2, Cristian Rubio (min. 11); 1-2, Tapias (min. 15); 2-2, Ortas (min. 29); 2-3, Cristian Rubio (min. 34); 3-3, Ortas (min. 36); 4-3, Campàs (min. 39).

Árbitres: David Delgado i Guillermo Rodríguez. Han amonestat, pel Barça, a Campàs amb targeta groga. Pel Ceutí, Cristian Rubio, Anuar, Víctor Arévalo i Everton han vist targeta groga, i Manu Orellana targeta vermella.