Xavi Hernández (2021-Actualitat)

Xavi Hernández (2021-Actualitat)

La llegenda blaugrana inicia la seva aventura al capdavant de la banqueta del Barça durant la tardor del 2021

Xavi Hernández (25/01/1980, Terrassa), llegenda absoluta culer, aterra a la banqueta del FC Barcelona durant la tardor del 2021, després de la destitució de Ronald Koeman. D'aquesta manera, el català, que es va desvincular de l’Al-Sadd de Qatar amb set títols en dos anys i mig com a tècnic, segellà el retorn a la que va ser casa seva durant pràcticament tota la seva etapa com a futbolista.

Com a jugador...

Perquè Xavi es va acomiadar del Barça amb 767 partits jugats -el segon futbolista de la història del Club amb més partits oficials disputats- i un total de 25 títols: 8 Lligues, 4 Champions League, 3 Copes del Rei, 2 Mundials de Clubs, 2 Supercopes d’Europa i 6 Supercopes d’Espanya.

Malgrat tot, el llegat de Xavi va molt més enllà dels partits i dels títols. Primer, perquè va defensar els colors del Barça durant 24 temporades, des de l'Aleví A fins al primer equip. Però, sobretot, per la seva forma d'entendre el futbol.

Així, des del mig del camp, va conquerir el seu lloc d'honor en la història blaugrana. I és que va saber assimilar el paper de migcampista creatiu i de veritable cervell de l’equip gràcies a la seva ment privilegiada i a una gran qualitat tècnica que contrarestava la superioritat física dels seus rivals. Amb ell al camp, el control del partit sempre estava assegurat.

 

Des del seu ascens al primer equip, l’estiu del 1998 de la mà del tècnic Louis van Gaal, Xavi va ser una peça clau durant 17 temporades. El seu rendiment, sempre formidable, va fer un salt qualitatiu amb l’arribada de Frank Rijkaard a la banqueta barcelonista (2003) i va assolir l’excel·lència amb Pep Guardiola, a partir de la temporada 2008/09. A més, després de la retirada de Carles Puyol, va passar a ser el capità.

La temporada 2014/15 va ser la seva última com a jugador del Barça. Després de rebre un comiat d'altura, el de Terrassa va marxar cap al Qatar per jugar quatre temporades com a futbolista a l'Al-Saad. Al maig del 2019 va penjar les botes oficialment i va passar a ser l'entrenador de l'equip qatarià.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut