Ascens a Superlliga Femenina del CVB Barça!

Les blaugranes guanyen el títol de Superlliga 2, en una fase final perfecte, i aconsegueixen plaça per jugar a la màxima categoria la temporada vinent

Temporada perfecta pel CVB Barça. Campiones de la Copa Princesa, ple de victòries a la fase regular de la Superlliga 2, i novament invictes a la fase final de la lliga. A més, aquest darrer títol suposa l'ascens a Superlliga Femenina per a l'equip entrenat per Adrián Fiorenza. Un premi a una temporada d'ensomni.

La fase final de la Superlliga 2, disputada a Tenerife, començava amb una fase de grups de tres equips cadascun. El Barça tenia com a rivals en aquesta primera fase al Melilla Sport Capital (primer classificat del grup C a la fase regular) i l'Extremadura Arroyo (segon del grup B). El primer partit va ser prou còmode per les blaugranes, almenys durant els dos primers sets. En l'últim, però, el Melilla va posar les coses més difícils, amb la intenció de lluitar la victòria fins al final. Finalment, el tercer parcial també va ser pel Barça, que guanyava per 25-13, 25-18 i 26-24.

El segon partit, davant l'Extremadura Arroyo, va estar més disputat. El primer set va ser força plàcid, però al segon les extremenyes van posar més dificultats. Fins a tres punts de set a favor van tenir, però en els moments claus el Barça va trobar el seu millor joc. Amb el 2-0 al marcador, l'últim parcial va ser clarament per les blaugranes (20-25, 30-32 i 18-25).

Unes semifinals que valen un ascens

Les dues victòries a la fase de grups donaven el pas a les semifinals al CVB Barça. Allí es trobarien al MCR Premià de Dalt, rival al qual ja havien vençut durant la fase regular. No obstant, aquest partit tenia un nou al·licient: les vencedores aconseguirien l'ascens a la Superlliga Femenina.

Amb el mateix objectiu, ambdós conjunts van oferir el seu millor joc durant el primer set. El Premià obtenia les primeres diferències favorables (13-9), però a poc a poc s'acostava el CVB Barça. Finalment, les bones accions ofensives de les blaugranes els donaven el primer parcial per 24 a 26. La segona mànega semblava controlada per les de Fiorenza, fins que un parcial de 6-0 en contra posava al Premià per davant al marcador (19-16). De nou, en els moments claus del set van ser superiors les blaugranes, que guanyaven 21 a 25. El tercer set, molt més controlat, va servir per certificar la victòria del Barça (24-26, 21-25 i 21-25), que a més donava el pas a la final i l'ascens.

Les amfitriones, últim obstacle

La final, davant l'amfitrió Santa Cruz Cuesta Piedra, era la cirereta del pastís. Les de Fiorenza volien aconseguir el ple de victòries, i van obrir ràpidament distàncies al marcador per endur-se el primer set per 25 a 20. El segon parcial va estar molt més renyit, amb un intercanvi de punts fins al final del set. En aquest moment, un parcial de 7 a 2 favorable al Barça els donava la segona mànega per 25-22. El tercer parcial no va tenir gaire història: l'encert en el bloqueig del Barça, amb una gran actuació de Meriyen Serrano, segellava el triomf final: 25-20, 25-22 i 25-16.

Superioritat aclaparadora del CVB Barça aquesta temporada, que acaba la fase final sense haver perdut ni un sol set. La recompensa per l'equip es tradueix en la tornada a la Superlliga Femenina de cara al curs vinent, amb una gran dosi de confiança després dels resultats d'aquest any.