Victòria de mèrit davant un gran rival (3-1)

El Barça s'imposa al Conectabalear CV Manacor

El Barça Voleibol rebia el Conectabalear CV Manacor a la jornada 5 de la Superlliga, amb l'ambició per part dels dos equips de seguir a la zona alta de la taula i poder optar a la Copa del Rei. Els blaugranes van fer valer la seva localia per segellar un triomf vital (3-1).

L'inici va ser complicat per als culers, quedant endarrerits fins a 3 punts, fins que un bon parcial va permetre igualar el partit a 7. El Barça i el Manacor van intercanviar a partir de llavors ratxes favorables. Finalment, els visitants van aconseguir endur-se la primera mànega.

El segon set va començar de manera molt diferent. Els blaugranes van aconseguir una distància de tres punts amb un gran bloqueig de León, però la igualtat del primer parcial va tornar a fer-se present al pavelló de La Salle Bonanova. Amb un marcador de 17-18, el tècnic del Barça, Fredy, va demanar un temps mort que va trencar el ritme de servei mallorquí. En un final igualat, els galons d'Osorio i el servei d'Héctor es van imposar per posar l'empat a un al marcador.

El Barça va aprofitar la inèrcia del segon set per imposar el seu ritme, de mica en mica, a mesura que avançava el tercer. L'avantatge local va arribar fins als quatre punts, però l'encert de Monteagudo i els serveis de César van obligar de nou Fredy a parar el partit, amb un marcador encara favorable (20-19). El temps mort va sorgir efecte: els blaugranes van reaccionar i van decantar a favor seu el tercer set i es van avançar 2-1 al marcador.

El darrer parcial va començar amb un Barça dominador i un Manacor turmentat per la dinàmica del partit. Així, els locals van arribar a tenir 7 punts d'avantatge, fins que l'entrenador visitant, Lluís, va demanar un temps mort. Tot i una tímida reacció balear, el Barça va lluitar per arribar als instants finals amb un avantatge suficient per tancar el matx amb tranquil·litat. Així va ser. El triomf permet al conjunt blaugrana mantenir-se a la part alta de la taula i seguir amb opcions d'anar a la Copa del Rei.