Victòria de caràcter del Barça Rugbi (24-27)

Els blaugranes perdien de 14 punts a 30 minuts del final, però van saber remar en contra per sumar una nova victòria

Remuntada de mèrit del Barça Rugbi per guanyar al camp del SilverStorm El Salvador, per un resultat de 24 a 27. Tot i posar-se per davant a l'inici del partit, els blaugranes es veien amb un resultat molt advers al minut 50 (24-10). Però la velocitat i la contundència defensiva dels de Santiago Monteagudo els va donar la victòria final, amb un cop de càstig al minut 78 que deixava el 24-27 final.

Només havien passat 10 minuts de partit en el moment que Bautista Güemes avançaba al Barça en el marcador, amb la conversió d'un cop de càstig. Però els val·lisoletans posaven un punt més d'intensitat al partit, i ràpidament agafaven el control. Amb dos assajos en només cinc minuts, els locals posaven el 14-3.

Pau Aira retallava les distàncies pel Barça, que sumava set punts gràcies a la transformació posterior de Güemes. Però abans del descans, el Silverstorm trobava de nou forats en la defensa blaugrana. Al descans, el resultat era de 19 a 10.

Obligats a remuntar

El Barça sortia dels vestuaris amb la necessitat de remuntar per empotar-se la victòria. Més encara després d'un nou assaig dels locals, al minut 50 del partit, que posava un perillós 24 a 10 a l'electrònic. A només 30 minuts del final, els de Monteagudo necessitaven una ràpida reacció.

I així va ser. Aprofitant el vent a favor, el Barça es llançava a l'atac. Gràcies a la velocitat dels blaugranes, no tardaven a arribar els primers assajos de la segona meitat. Primer ho faria Michael Hogg, i després seria Julio Speziali qui arribava a la zona d'anotació rival. Per la seva part, Güemes transformava els dos xuts a pals per empatar el marcador.

Arribaven els últims minuts del partit amb tot per decidir. La defensa del Barça no permetia que El Salvador s'apropés a la zona de marca, i ho aprofitaven per continuar atacant i buscar els punts que donessin la victòria. Quan només faltaven dos minuts pel final, de nou Güemes convertia un cop de càstig que donava la victòria al Barça.

Proper objectiu, la Copa

Després d'aquest triomf, amb remuntada inclosa, el Barça recupera les bones sensacions de cara als quarts de final la Copa del Rei. Els de Monteagudo s'enfrontaran el proper cap de setmana al Recoletas Burgos, per tal d'obtenir el passi a les semifinals de la competició.