UE Santboiana 35 - Barça Rugbi 21: El derbi català es queda al Baix Llobregat

El Barça no pot superar la Santboiana, tot i posar-se per davant al marcador just a l'inici de la segona meitat

El derbi català de rugbi no ha pogut ser de color blaugrana. En un partit ple d'intercanvis, la UE Santboaiana es va endur la victòria davant el Barça Rugbi per 35 a 21. Els de Santiago Monteagudo es van arribar a posar per davant a l'inici de la segona part (20-21), però la reacció dels locals deixava al Barça sense puntuar en el que quedava de partit. En canvi, els del Baix Llobregat sumaven 15 punts més per endur-se el triomf.

Els partits entre la Santboiana i el Barça sempre són intensos. I aquest cop, el guió no canviaria. Al poc de començar el partit, ja arribaven els primers punts del duel. Eren els locals qui s'avançaven, amb un cop de càstig transformat a pals. Les distàncies encara s'eixamplarien més, quan al minut 25 la Santboiana feia el primer assaig del partit. Amb la conversió, el resultat era de 10 a 0.

El Barça no trobava espais en la defensa rival, fins que al minut 29 Felipe Alegria aconseguia els primers punts pels blaugranes. Un assaig que els deixava a només tres punts, poc abans del descans. Però encara quedava molt per dir fins al pas pels vestuaris. La Santboiana obria forat de nou, amb 10 punts més en només tres minuts. Un nou assaig d'Alegria, però, deixava el marcador en un ajustat 20 a 17.

S'avança el Barça

El pas pels vestuaris va servir perquè el Barça sortís amb un punt més d'intensitat. Conscients de la dimensió del partit, els blaugranes aprofitaven la primera acció d'atac per posar-se per davant al marcador (20-21). Però fins aquí la reacció dels de Monteagudo, que no podrien puntuar en el que restava de partit.

Fet que aprofitaven els locals per sentenciar el matx. Amb més claredat ofensiva, la Santboiana aconseguia dos assajos que els donaven un avantatge còmode. Tot i intentar-ho durant els últims compassos, el Barça no podia fer res per capgirar el resultat, que acabava amb 35 a 21. El Barça es quedava sense la seva segona victòria de la temporada davant la Santboiana, condemnats per la falta de fluïdesa en atac.