El Camp Nou escriu una nova plana en la història dels Dragons i del rugbi de tretze

El Camp Nou escriu una nova plana en la història dels Dragons i del rugbi de tretze

L’estadi blaugrana ha tornat a establir un rècord d’assistència en un partit de rugbi, en aquest cas de 'rugby league', amb més des 26.000 persones en el duel entre els Dragons Catalans i els Wigan Warriors

La casa del barcelonisme segueix sent un estadi fetitxe per al món del rugbi. Després que el 2016 es trenqués el rècord d’assistència a una final del TOP 14 -la final de la Lliga francesa de rugbi de quinze-, aquesta tarda el Camp Nou ha batut un nou rècord d’assistència. 

Amb 26.241 persones, el partit entre els Dragons Catalans i els Wigan Warriors s’ha convertit en el duel de la fase regular de la Super Legue amb més assistents. Fins ara, el rècord el tenia, precisament, el Wigan Warriors en un partit jugat el 2005 que va reunir una mica més de 25.000 persones.

A més, aquests 26.241 espectadors superen de lluny el màxim establert pel conjunt de Perpinyà en el seu estadi, el Gilbert Brutus, fixat en els 11.856. Cal recordar que els Dragons ja van visitar Barcelona en una ocasió. Va ser el 2009 en un partit entre els de Perpinyà i els Warrington Wolves disputat a l’Estadi Olímpic amb més de 18.000 persones (12-24).

El Camp Nou, un escenari que pressiona qualsevol

Pel que fa a tot allò que ha passat sobre la gespa, el conjunt de la Catalunya Nord s’ha imposat amb claredat a un Wigan que només ha tingut un domini clar durant els primers deu minuts de partit.

La dinàmica inicial de l'enfrontament s’ha trencat després d’un cop de càstig dels Catalans que ha situat el 2-0 a l’electrònic i que li ha tret totes les pors. La primera marca no ha arribat fins al minut 22, quan, després d’una bona recuperació de la defensa blaugrana -avui amb una samarreta especial per a l’ocasió-, Micky Mcllorum ha situat el 8-0 al marcador després d’una gran finta per acabar plantant l’oval a la zona de marca.

Quan tot indicava que el partit aniria al descans amb aquest resultat, una bona acció de Liam Marshall li ha permès recórrer tota la lateral per deixar el 8-6 -després de la conversió- al final dels primers 40 minuts.

Festival ofensiu dels Dragons

L’enfrontament ha canviat completament de guió en el segon temps i ha entrat en una fase molt més dinàmica. Les marques han començat a arribar per part del conjunt català, el qual n'ha acabat anotant un total de quatre en el segon temps, així com un cop de càstig i un drop

Aquest festival només ha fet que animar la grada dels Dragons, que, amb l’onada tan característica de les nits màgiques del Camp Nou, ha pogut gaudir d’un dia històric per al rugbi de tretze.

Pel que fa al Wigan, només ha pogut maquillar una mica el marcador amb dues marques a les acaballes d’un partit en el qual s’ha vist superat per l’empenta catalana.

Finalment, victòria dels Dragons Catalans per 33-10, però també per a un esport que segueix creixent en totes les seves modalitats, així com per a un Barça que segueix mostrant al món la seva militància poliesportiva.

Cardoner, Tomás i Calsamiglia presents al Camp Nou

D'altra banda, el FC Barcelona també ha estat present al partit d'aquesta tarda amb el vicepresident primer Jordi Cardoner, el directiu responsable dels Esports Amateurs del FC Barcelona -entre els quals hi ha el rugbi-, Oriol Tomás, i el membre de la Junta Directiva Jordi Calsamiglia. Tots ells han acompanyat Bernat Guasch, president dels Dragons Catalans, i Ian Lenagan, president dels Wigan Warriors. Al partit, també hi ha assistit el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

Llotja del Camp Nou partit Dragons Catalans

El Barça de rugbi present

A la Llotja del Camp Nou també hi han estat presents diversos representants del Barça Rugby, entre els quals destaquen el seu primer entrenador, Sergi Guerrero, i els dos capitans del primer equip, Bautista Guemes i Omar Miniño. Cal recordar que el Barça va disputar recentment la final de la Copa del Rei després de 34 anys.

Barça Rugby Dragon
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut