Per fi arriba la medalla!

Per fi arriba la medalla!

La parella espanyola finalitza tercera en el Skate Canada batent les seves marques personals.

Una setmana després de quedar-se baixats del podi per tot just 0,44 punts en el Skate Canada, Olivia Smart & Adrián Díaz (Hissi Academy of Mont-real – FC Barcelona) han aconseguit la medalla de bronze en el  Skate Canada, en la qual ha estat la seva segona i última presència en el ISU Gran Premi de patinatge artístic sobre gel de la temporada 2021-2022. La prova s'ha celebrat al llarg d'aquest cap de setmana en el Doug Mitchell Thunderbird Sports Centri de Vancouver (el Canadà).

Complint amb el seu paper de favorits a medalla, Smart & Díaz van patinar a gran altura en la dansa rítmica. Van batre la seva plusmarca personal (76,97 punts) i van obtenir la segona millor nota tècnica (43,08 punts) del total de deu parelles presents a Vancouver. L'elevació (nivell 4) va ser totalment controlada i suau, els twizzles (nivell 4+4) sincronitzats i amb gran velocitat de rotació i, les seqüències de passos, molt netes. Van fer probablement el millor patró de blues des de principi de temporada (nivell 3) i van mostrar gran execució tècnica en la seqüència parcial (nivell 3+2) i en la sèrie de passos en paral·lel per la línia mitjana de la pista (nivell 1). Igual que va passar la setmana passada en el Skate America, el panell tècnic va ser molt rigorós. Pràcticament totes les parelles van obtenir nivells baixos de l'esperat, especialment en aquest element (midline step sequence).

Gràcies a l'avantatge obtingut en la dansa rítmica, Olivia i Adrián afrontaven la lliure amb confiança i fundades opcions de medalla. Van patinar amb gran solvència obtenint una puntuació de 115,63 punts. Van fregar la seva marca personal per a aquest segment (116,11 punts) i la van batre en el còmput total (192,93 punts).

Smart & Díaz van estar brillants en la combinació d'elevacions inicial (estacionària i després en rotació). 8 dels 9 jutges la van valorar amb +4 en el grau d'execució (+5 és el màxim possible), però sorprenentment, va ser devaluada a nivell 1+3 (en comptes de 4+4 com habitualment i estava dissenyat) això els va fer perdre 3 punts de valor de base. Enorme la sincronització i velocitat de gir en els twizzles (nivell 4+4), precioses les posicions en la pirueta (nivell 4) i molt ben solucionada l'elevació en corba (nivell 4) en la qual van tenir un mínim titubeig produït per la faldilla d'Olivia. Patinatge net i precís en les dues seqüències de passos (nivell 2 per a la circular i nivell 2+2 per a la secció a un peu). Un dels punts forts del seu programa són les figures coreogràfiques. Molt plàstic el moviment en el qual es llisquen per la superfície del gel, realment complexa l'elevació i molt bons els passos de caràcter. El seu programa està ple de petits que encaixen magistralment amb la música. La seva dansa lliure va ser valorada amb 115,63 punts, més que suficient per a apujar-se, per primera vegada, al podi en un Gran Premi. Imaginem quina hauria estat la marca amb un nivell 4+4 en la combinació d'aixecaments (+3 punts).

Amb una tercera i una quarta posicions, Olivia *Smart & Adrián Díaz tanquen la millor temporada de la seva carrera en el Gran Premi. En un parell de setmanes tornaran a competir internacionalment. Serà en el ISU Challenger IceChallenge a Linz, Àustria (11 a 14 de novembre).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut