El Polo s’emporta el derbi de la ciutat

FC Barcelona 2 – RC Polo 3

Revestia molt interès el partit dels dos equips de hockey de la ciutat. El Barça tenia un punt més abans del partit entre els dos clubs centenaris. Un llarg recorregut, en el que el FC Barcelona ha aconseguit, a l’actualitat, retallar tradicionals distàncies.

En competició dos models de clubs. Un admirat club de socis que representa el Polo i el model poliesportiu de les seccions amateurs del FC Barcelona que promociona el hockey a la ciutat i entre els jugadors d’altres països que es fan blaugranes i fanàtics del club i la ciutat al llarg d’una temporada.

També dos models de joc. L’habitual de Pol Garrido, amb l’equip molt obert i continu moviment des de la defensa. La profunditat amb intens sabor australià del nou Polo, de la mà de l’entrenadora Katie Ruth Allen, or olímpic a Sydney com a jugadora.

En els primers minuts els jugadors del Polo van practicar un joc alt, portant als davanters quasi a la línia de fons. En el minut 15, la continuació d’un penalty corner va deixar la bola a la vora de la línia de l’àrea i des d’allà, entre moltes cames i sticks va arribar el gol del Polo.

A la segona part, el Barça va començar amb més força. Julian Montone va evidenciar el seu  excel·lent estat de forma. Va recórrer bona part de la línia lateral dreta i després la de fons, superant oponents. La seva passada al centre va permetre un bon xut i gol d’empat de Linus Michler a la part més esquerra de la porteria.

Quatre minuts, del 38 al 42, i un altre penalty corner del Polo va acabar sent el segon gol visitant. El tercer, que obria ja forta diferència, va arribar al 50 a un remat a un xut que amb un efecte estrany havia arribat dintre de l’àrea blaugrana.

Interessant reacció del Barça en els darrers moments que va propiciar un penalty corner llençat amb el temps de partit acabat. Havia tingut més penaltys el Polo i el Barça no podia perdre l’oportunitat d’optimitzar aquesta jugada i mostrar que la diferència final no era tan gran.

Andreas Rafi ho va aprofitar, una vegada més, mostrant el seu mestratge en aquesta especialitat i propiciant el 2-3 definitiu.

Sensació que es tracta encara de dos equips en formació, que s’han d’adaptar al que volen d’ells els seus entrenadors. L’evolució de cada un d’ells es veurà en el partit de la segona volta, al camp de hockey de la Diagonal.