L'UNES Barça, sense el premi de l'ascens

Els blaugranes queden quarts a la final four d'ascens a Divisió d'Honor, en perdre davant el Burgos (64-55) i el Puertollano (66-59)

Ho va tenir a prop l'UNES Barça, però finalment no va poder aconseguir l'ascens a Divisió d'Honor. Tot i lluitar cada partit fins al final, els blaugranes van caure a les semifinals davant el Servigest Burgos (64-55), en un partit que guanyaven fins a arribar a l'últim quart. Després d'aquesta desfeta contra un conjunt que no ha perdut en tota la temporada, l'equip dirigit per Óscar Trigo tampoc va poder vèncer al BSR Puertollano (66-59) amb molt poques hores de marge. Quarta posició final en el play-off que va donar l'ascens al Burgos.

La Final Four disputada a Getafe començava de la millor manera possible per al Barça. Conscients de la dificultat del rival, un Burgos que no havia perdut cap partit aquesta temporada, els blaugranes van sortir amb molta intensitat al parquet del Juan de la Cierva. Als primers cinc minuts ja guanyaven de set punts (6-13). Tot i retallar distàncies, l'UNES Barça continuava dominant el marcador al final del primer parcial.

Aquesta tònica es va mantenir durant els següents minuts. El Burgos apretava, però els blaugranes, molt mentalitzats, no deixaven que el seu rival es posés per davant. Al descans, el resultat era de 29-30. Una diferència que es va ampliar durant el tercer quart. Abans de l'inici dels últims 10 minuts, els de Trigo guanyaven per 41 a 45.

L'últim quart deixa al Barça sense la final

Però en l'últim quart, el Servigest Burgos va demostrar per què era el gran favorit a aconseguir l'ascens. Els castellans van ser un vendaval ofensiu que el Barça no va saber aturar. Fins a 23 punts van fer en l'últim parcial. Un encert ofensiu que els va donar la victòria final per 64 a 55. El partit, que es va decidir a les acaballes, va deixar una gran actuació del Barça.

Amb la derrota, els blaugranes no tenien cap opció d'obtenir l'ascens a Divisió d'Honor. Però encara els quedava un partit per davant per tancar la Final Four i la temporada. El rival, el Puertollano.

En aquest cas, el partit va estar molt més igualat des de l'inici. No obstant, el Barça no s'acabava de trobar còmode i no es va poder posar per davant en el marcador. Al final del segon quart, les distàncies eren mínimes: 29 a 26 a favor del Puertollano.

Es trenca la igualtat

El tercer quart va acabar sent decisiu pel desenllaç del partit. Un parcial de 18 a 11 donava un avantatge de 10 punts als de Valentín Bastante (47-37), gràcies a l'encert de Salvador Zabala, que va acabar el matx amb 38 punts. El Barça, amb la gasolina justa, va escurçar les diferències en l'últim quart, però no va ser suficient per evitar la derrota, per 65 a 59.

Amb la participació en el play-off d'ascens acaba la temporada de l'UNES Barça a la Lliga. Tot i que sense el premi de pujar de categoria, els blaugranes han firmat una gran temporada a la Primera Divisió, lluitant cada partit i aconseguint quedar entre els quatre primers de la categoria. Un resultat que donarà confiança a l'equip de cara al curs vinent.