Un UNES Barça descafeïnat perd per 82 a 51 en la seva visita a Burgos

Els blaugranes es desplaçaven a la difícil pista dels líders invictes de Primera Nacional, el Servigest Burgos

Tot i el fred característic de la zona, el pavelló municipal Jose Luis Talamillo de Burgos s'omplia de gom a gom per veure un dels partits de la jornada, amb la majoria d'aficionats locals, però també algun visitant barcelonista. El Barça, tercer classificat, s'enfrontava a l'imbatut Burgos, amb l'objectiu de consolidar la tercera plaça. El resultat final, 82 a 51, deixava clara la superioritat dels líders de la categoria.

Un cop llançada la pilota a l'aire, no hi havia marxa enrere. La intensitat del partit ja se sabia que seria altíssima per part de l'equip local, que sortia a pista amb el seu esquema habitual: pressionant molt en defensa per aconseguir provocar errades en els rivals. Els primers atacs deixaven clar que el partit seria vistós, i si més no, igualat tàcticament.

Un parcial de 14-0, determinant

Els locals, sense baixar ni un pistó, jugaven forts en el seu joc interior i les primeres cistelles prop del cèrcol eren seves. El Barça no volia desenganxar-se d'inici del partit, i sumava amb atacs tranquils. Seguint el pla de partit de moure ràpid la pilota per trobar tirs llibertats, Xabier Iragorri anotava amb certa facilitat durant els primers minuts. El quart continuava igualat fins a gairebé les acaballes, però als últims minuts els locals premien l'accelerador i marcaven un ritme frenètic. Gràcies a un parcial final de 14-0, el Burgos acabava el primer temps obrint una gran diferència al marcador.

El segon període, seguint amb la mateixa intensitat i amb instruccions per part del tècnic blaugrana, s'iniciava amb massa errades fàcils del Barça i encaixant alguna cistella fàcil, cosa que no feia dubtar Òscar Trigo en demanar un temps mort i tornar a reestructurar l'equip. De la mà d'un inspirat Fernando Valderrama, els visitants no deixaven en cap moment el partit i tancaven el parcial del segon temps amb una diferència favorable de 20 punts.

Igualtat durant la segona meitat

El descans no feia baixar la maravellosa entrada que tenia el pavelló i el públic seguia amb ganes de més bàsquet. I així ho van voler els dos equips. Sense decaure el nivell de bàsquet, la igualtat es veia de nou en el parquet, amb un partit molt dur defensivament i amb accions col·lectives per part dels dos equips. Així doncs, la segona part va deixar més equilibri. El Barça va poder estrènyer més en defensa aprofitant alguna rotació rival i així podent-se apropar al marcador en algun moment, però els locals tenien molt controlat el partit i encara tenien poques errades en els tirs interiors i en la transició ofensiva, amb una velocitat devastadora.

Els blaugranes, que visitaven la complicada pista del líder invicte de la categoria, es veien sobrepassats pel ritme local en l'inici del partit que feia crear massa dubtes. Tot i la derrota, l'equip té ganes de tornar als entrenaments per treballar les errades vistes en el partit.
En dues setmanes, el Barça rep al Puertollano, el quart classificat de la lliga, en un partit vital per continuar estant en posicions de play-off.

En veiem el dia 25 de febrer, us necessitem al Juan Carlos Navarro!