L'UNES Barça es fa fort a casa i treu la vuitena victòria de la temporada

Els blaugranes superen el Salto Bera Bera (65-29)

L'UNES Barça esperava l'arribada del conjunt donostiarra, el salto Bera Bera, amb un pavelló Juan Carlos Navarro desitjós de presenciar la segona victòria de l'any com a locals, com així va ser per un marcador de 65-29.

El conjunt basc es presentava a la cita com una de les formacions que més en forma estan en la present campanya, lluitant per les places a la part alta de la classificació des d'un bon inici. Els blaugranes, però, sabien de la importància de tirar el partit endavant, i a més a més, havent de treure el 'bàsquet-averge' perdut en la jornada de la primera volta en terres basques.

El tècnic blaugrana ho tenia clar, un ritme alt de partit i una defensa alta i dura farien poder decantar la balança pel conjunt de Barcelona, i així ho van demostrar des d'un inici, intentant imprimir un ritme frenètic i una defensa pressionant des del minut 1 de partit.

Tot i això, el conjunt visitant no s'arronsava i començava el partit amb una altíssima efectivitat en el tir exterior, cosa que ficava un 0-6 els primers minuts de joc. Uns primers canvis en les files blaugranes feien pujar una mica l'encert i girar la truita en el primer període, finalitzat amb un 14-10 a favor.

El segon període començava amb el mateix ritme alt de partit, que per un Barça actiu i competitiu, anava molt bé poder arribar amb superioritats. Tot i que els visitants seguien insistents amb el seu alt percentatge d'encert des de la mitja distància, tornant a anotar 12 punts en el segon període.

Però davant es trobaven un equip que no baixava pistonada i trobava les situacions amb superioritat i pujava el seu encert exterior, podent així anotar 21 punts en el segon quart. Cosa que portava a la mitja part amb un marcador de 35-22.

A partir d'aquí, la segona part va tenir molt poca història. El Barça no es va relaxar, sinó que pujar encara més les defenses, tenint així més possibilitats d'accions de transició i anotació fàcil. El conjunt basc, ja fatigat, baixava el seu encert i en tota la segona part els seus jugadors només eren capaços d'anotar 7 punts.

Els d'Òscar Trigo, sense afluixar, tenien la possibilitat de provar diverses formacions que no baixaven el ritme en cap moment i seguin anotant amb facilitat trobant les situacions amb més superioritat. Això feia que anotessin fins a 30 punts en els darrers vint minuts de joc, i quedés un marcador final de 65-29.

La solidesa de l'equip, la capacitat de transicionar i el ritme ofensiu continuen donant aquesta millora a l'equip, que la setmana vinent visita la pista del líder imbatut, el Burgos, sense res a perdre. Segur que serà una nova oportunitat per continuar creixent com a equip i com a jugadors.