L'UNES Barça cau en el seu primer partit de l'any

El Getafe s'endú el partit a la pròrroga (54-57)

L'IMF Smart Education Getafe se citava amb l'UNES Barça al primer partit de l'any, a la pista dels blaugranes, en el que era el partit de la setmana. Tots dos equips, en la part alta de la classificació, buscaven emportar-se un duel directe per la lluita de la segona plaça del grup de primera nacional. Al final, el partit va caure de la banda madrilenya després d'una pròrroga (54-57).

Els primers intercanvis de cops del partit auguraven que seria un d'aquells partits divertits, amb accions d'altíssima intensitat i que veuríem com s'han entrenat els equips en les seves vacances.

El Getafe sortia amb el seu 5 titular, indiscutible, i s'enduia les primeres cistelles del matx fent-se molt gran sota dels cèrcols. Tot i això, la reacció no va trigar gaire per part dels locals, i les cistelles de Miquel Pinto i Xabi Iragorri tornaven a igualar el partit. Un inspiradíssim Amirreza Ahmadi liderava l'equip visitat i els ajudava a endur-se el primer quart (10-16).

La segona rotació dels blaugranes, ara liderada per en David Leich, sortia a menjar-se la pista en un segon quart que amb defenses molt fortes i amb opcions de transicional, donaven la volta al marcador i feien que marxèssim a la mitja part amb un petit avantatge (23-22).

Els equips, disposats a emportar-se el matx quan poguessin, sortien de la mitja part amb la mateixa intensitat amb la qual l'havien abandonat, i no s'esperava menys que una segona part d'infart i ajustada, i així va ser.

El Barça se sentia còmode defensant dur als seus jugadors importants i en atac mostrava grans moments de joc col·lectiu, tot i estar força erràtics en el tir exterior, cosa que feia patir més del compte.

Tot i poder aconseguir un lleuger avantatge, els visitants no es donaven per vençuts i donaven guerra fins al final de l'últim quart, obligant als d'Òscar Trigo a haver de tenir un últim tir per guanyar el partit, o en la seva contra, portar-lo a la pròrroga.

Pròrroga que per l'equip local es va fer un pèl llarga i no s'estava jugant amb la mateixa intensitat que havíem marcat durant bona part del partit. Un parell d'errades locals i tres tirs amb encert del seu jugador estrella decantava el partit pel Getafe, després de 45 minuts de molt bàsquet.

Dura derrota amb un rival directe, que no ens mou de la classificació final, però ens fa veure que cal continuar treballant per poder ser competitius cada minut que dura un partit.