L'UNES Barça s'endú una important victòria en l'últim desplaçament de l'any

Contundent triomf a Almeria (29-74)

L'equip local, el Cludemi Almeria, ens esperava al poliesportiu municipal d'Adra per disputar un dels partits atractius de l'última jornada abans de l'aturada nadalenca. Es presentava un partit disputat a causa de les respectives posicions de la classificació, on se citaven un dels dos equips de la part mitjana-alta de la taula. Al final, la victòria va caure del costat visitant (29-74).

Això sí, en la línia de les últimes setmanes, els blaugranes no veien possibilitat de poder donar ni un bri d'esperança a l'equip local. I així va ser, des de l'inici del partit, ja es va veure que les idees clares dels d'Òscar Trigo que volien imposar una defensa molt dura que els permetia tenir opcions d'arribar en transició i amb certs avantatges.

La intensitat no volia baixar, i gràcies a les rotacions que el tècnic feia servir, ens podíem presentar amb un estat de forma més descansat per anar desgastant al rival. El segon temps així ho va fer veure, amb un excel·lent parcial de 6-20 final, on els catalans van poder recuperar moltes pilotes i van saber llegir les superioritats dins de la pintura, liderades per un anotador Ben Leitch (amb 28 punts totals).

La segona part va ser un petit tràmit per poder acabar de reivindicar la superioritat i el bon estat de forma en el que es troba el conjunt blaugrana. Un tercer quart on, sense escrúpols, vam continuar tenint un altíssim ritme de partit i vam finalitzar grans situacions de transició, gràcies a grans defenses mitja pista.

L'avantatge al marcador va poder donar molts minuts al jove jugadors Rafa Benítez, recentment convocat amb la selecció espanyola sub20, que habitualment no té minuts en alguns partits i en el desplaçament a Almeria va poder gaudir i realitzar uns minuts finals de molta qualitat.

Arriba l'aturada nadalenca amb la millor situació pensada, un balanç de 5-3, que col·loca l'equip en posicions de final a quatre. Res més enllà dels fruits d'un excel·lent treball fet pels jugadors. Temps per descansar i desconnectar, per arrancar en una setmana i mitja la preparació de la segona volta de la competició.