L'UNES Barça pateix però treu la tercera seguida per la mínima (49-48)

Els d'Òscar Trigo segueixen sumant a casa

L'inici del partit ja va enrederir-se ben bé una hora, a causa de problemes en l'arribada de l'avió de l'equip visitant, el Sureste Gran Canària. Tot i els imprevistos, i amb la rectificació de l'hora d'inici, la pilota s'alçava a l'aire d'un pavelló Juan Carlos Navarro amb una bona entrada d'aficionats locals, que acabarien veient una victòria dels seus per 49-48.

El conjunt català venia amb les idees molt clares que seria un partit molt llarg i complicat, ja que davant tenien un dels equips amb més alçada de la lliga. I els primers compassos ja ens van demostrar que la intenció de l'equip visitant seria controlar el ritme del partit i col·locar pilotes interiors als seus jugadors més grans.

Tot i el desencert local, el Barça es mantenia en partit en finalitzar el primer període (16-17), però amb massa punts encaixats i amb poc del treball que tenien planificat en defensa.

Un parcial de 0-7 per part dels canaris en l'inici del segon període obligava el tècnic blaugrana a utilitzar uns dels seus temps morts per tornar a ordenar l'atac, però sobretot per tornar a tenir l'energia necessària en defensa per no cedir espais i cistelles fàcils.

La reacció va ser mínima per part dels jugadors locals, però un triple sobre la botzina de Fernando Valderrama per finalitzar el quart maquillava una mica el marcador. Els locals marxaven al descans perdent per una diferència de cinc punts.

Amb l'inici de la segona part, s'augurava que el partit es podia decantar per qualsevol de les dues parts. Una sola rotació de l'equip visitant esperançava als d'Òscar Trigo per poder arribar al final del partit amb més opcions a causa del ritme més alt de partit que volien imposar.

Un tercer període sense gaires accions destacades es convertia en un continuat intercanvi de cops, on l'equip visitat sortia victoriós de gairebé totes les accions que trobaven a prop de la cistella, i els permetia arribar a l'últim període amb un avantatge de 9 punts. El que no sabien és que l'equip blaugrana tenia encara algunes coses per ensenyar.

L'últim quart va ser el que va fer destapar l'equip local i començar a jugar el joc que s'havia preparat, però que encara no havien executat. Quan faltaven cinc minuts per finalitzar el matx, els visitants perdien a un dels seus jugadors clau per cinc faltes comeses i es veien obligats a entrar en una rotació nova.

Aquest fet va fer saltar les alarmes a la banqueta blaugrana i van poder començar a pressionar tota la pista i trobar situacions fàcils a prop de cistella. Un Barça liderat per Ben Leitch es posava el vestit de treball i era capaç de fer un parcial 12-0 que deixava KO l'equip visitant. El final va ser d'infart amb 2 tirs lliures del jugador escocès, que anotava, i donava la tercera victòria consecutiva als locals.