L’UNES Barça perd però es manté en segona posició

L’equip d’Oscar Trigo perd davant el IMF Smart Education Getafe pero manté la segona posició gràcies al bàsquet average

Els dos equips començaven el que seria un apassionant partit entre dos conjunts amb dos visions de bàsquet diferents, però un objectiu comú, la segona plaça del grup que dona accés a jugar el partit de promoció per guanyar la tan desitjada plaça a Divisió d’Honor Nacional.

L’equip visitant iniciava el partit molt endollat, amb un 0-6 favorable en els primers dos minuts, gràcies a l’encert anotador visitant i errades ofensives de l’equip local, que sortia amb certa pressió i desencertat de cara a cistella.

Després d’un primer temps mort d’Òscar Trigo, l’equip blaugrana començava a ajustar la defensa sobre els referents ofensius dels de Getafe aquest ajust defensiu, donava un gir en el marcador basant el seu joc en els criteris tàctics referents aquesta temporada, pressió defensiva tota la pista i transicions ràpides generant avantatges ofensives en primera i segona onada.

Seguint aquest guió l’avantatge en el marcador començava a fer veure que l’equip local marcava les pautes de joc camí cap a la victòria, tot i que al minut 6:40 del primer quart amb el marcador 15-9 Ivan Gómez cometia la seva tercera falta personal i era substituït pel Teo López la dinàmica de joc no variava i finalitzava el quart amb un favorable 19-15 als blaugranes.

El segon quart començava de forma similar, la pressió asfixiant tota la pista, les transicions ràpides ofensives i el bon joc coral de l’equip local generaven que l’avantatge al marcador fos de 25-15 al minut 13 del segon quart.

La dinàmica continuaria al següent quart, un Torfi estel·lar a nivell ofensiu, acompanyat per una defensa en ajudes dels homes grans dels de Getafe generava dificultats en el joc col·lectiu de l’equip local que veia com poc a poc la distància al marcador anava reduint-se fins el minut 5 del tercer quart en el que el lluminós marcaria un empat a 35, la igualtat seria la protagonista fins al final del quart que acabaria amb una mínima avantatge visitant per 41-42.

Amb tot per decidir, l’últim quart no deixaria a cap espectador indiferent, amb una afició animant l’esforç titànic dels dos equips, per una banda el joc de pressió de l’UNES Barça, generava accions de gran intensitat i vistositat, per altra banda un incombustible Adel Torfi, seguia liderant l’apartat ofensiu del seu equip i donant consistència a l’equip de Getafe.

Amb el marcador igualat 49-51 al minut 6:30 del quart i amb possessió local arribaria el punt d’inflexió que decantaria la part final del partit, uns tres segons xiulats posteriors a una cistella del capità Òscar Perez anul·lada, serien l’antesala d’una sèrie d’accions errònies dels jugadors locals que veien com es perdien tres pilotes amb decisions precipitades que eren aprofitades per un experimentat Getafe que s’aferrava a la victòria amb un marcador favorable per 4 punts a falta de 18 segons, 53-57, amb tot en contra, fins i tot el bàsquet average, l’equip dels d’Òscar Trigo no va deixar de creure ,i  després de forçar dos tirs lliures sobre Adel Torfi que anotaria el seu 38è punt i posaria 53-58 favorable a Getafe, un atac en transició final oferia un triple final del jugador local Ivan Gómez que deixava el marcador final en un 56-58 i, tornava d’aquesta increïble manera, l’avantatge del basquet average a l’equip de Sant Feliu.

Tot i aquesta derrota, l’equip segueix dins la lluita per classificar-se com a segon de lliga i poder optar al somiat partit de promoció, la solució, al final dels vibrants tres partits que queden per a finalitzar aquesta increïble temporada.

Amb una entrada propera a 200 persones i El partit va contar amb la presencia del Directiu Responsable de l’Àrea Social del Futbol Club Barcelona, el Sr. Josep Ignasi Macià i la responsable del departament de Diversitat, igualtat i inclusió Maite Laporta.

Propera estació pavelló Juan Carlos Navarro, dissabte 7 de maig a les quatre de la tarda ens visitarà el líder Basketmi Ferrol, us esperem per seguir gaudint junts de l’esforç de l’equip.