Una foto màgica impulsada per la Fundació FC Barcelona

Una foto màgica impulsada per la Fundació FC Barcelona

La històrica imatge d’un calendari solidari del 2008 en què es veu Lamine Yamal, un nadó de mesos en braços d’un jove Leo Messi, va ser possible gràcies a la tasca de la Fundació FC Barcelona sota la presidència de Joan Laporta

La foto del nadó Lamine Yamal en braços de Leo Messi s’ha fet viral a tot el món. I encara més després de l’estel·lar actuació del jove talent blaugrana a l’Eurocopa amb la selecció espanyola.

La sort i la casualitat es van alinear per fer possible aquell moment màgic en què una llegenda blaugrana del futbol mundial va tenir entre els seus braços un jove talent del Barça cridat a seguir els seus passos. Una imatge única que va ser possible gràcies a una acció que va portar a terme la Fundació FC Barcelona. Va ser l’any 2008, durant la primera etapa de la presidència de Joan Laporta.

La Fundació FC Barcelona i el diari Sport van col·laborar des del 2004 en l’edició d’un calendari solidari amb l’objectiu de recaptar fons destinats a projectes d’UNICEF i la Fundació. El 2008 el calendari tenia com a objectiu donar a conèixer els diferents eixos dels programes de la Fundació FC Barcelona dirigits cap a una intervenció integral a la infància i va comptar amb la col·laboració dels jugadors del primer equip blaugrana. En aquells moments dirigia l’entitat la Dra. Marta Segú, actual directora general de la Fundació.

Van ser el Barça i la seva Fundació, amb les entitats socials amb què col·labora, els qui van seleccionar els jugadors i els nens i nenes que apareixerien a les fotos. L’atzar va fer que els camins de Leo Messi, que llavors tenia 20 anys, i Lamine Yamal, un nadó de pocs mesos, es creuessin per primer cop. 

En aquella iniciativa també hi van participar jugadors que formen part de l’actual estructura esportiva del FC Barcelona com Deco, director esportiu de l’àrea de futbol, Bojan Krkic, coordinador de l’àrea de futbol, o Rafa Márquez, tècnic del Barça Atlètic. També hi apareix Xavi Hernández, ambaixador de la Fundació.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut