El FC Barcelona celebra 124 anys i presenta el Comissionat i el Manifest per a la commemoració del 125è aniversari

El FC Barcelona celebra 124 anys i presenta el Comissionat i el Manifest per a la commemoració del 125è aniversari

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, els membres de la Junta Directiva, i David Carabén, Comissionat del 125è aniversari, han participat en un acte que s’ha celebrat just un any abans d’aquesta efemèride i també de la tornada al nou Spotify Camp Nou

El FC Barcelona fa avui 124 anys, i és per això que ha aprofitat aquest esdeveniment per organitzar una celebració i donar pas a l’efemèride que es produirà tot just d’aquí a un any. El 29 de novembre del 2024 commemorarà el seu 125è aniversari i avui s’ha desvelat el relat del Manifest i s’ha mostrat el logotip que el Club utilitzarà per a aquesta simbòlica fita. El president del FC Barcelona, Joan Laporta, i els membres de la Junta Directiva, han participat en un acte on també hi han assistit altres personalitats vinculades a l’entitat, així com David Carabén, Comissionat del 125è aniversari. Cal destacar que la celebració coincidirà també amb la tornada al nou Spotify Camp Nou, prevista per al novembre del 2024.

L’acte ha començat amb la benvinguda de Joan Laporta, que ha presentat David Carabén, Comissionat del 125è aniversari, i ha agraït la seva predisposició per estar al capdavant "d’una efemèride històrica que no només serà una mirada enrere de la trajectòria del nostre club, sinó també una gran oportunitat per mirar el futur a l’hora d’explicar i enfortir el sentit del 'més que un club'".

A continuació, el president del FC Barcelona ha donat pas a David Carabén, encarregat d’articular i elaborar el marc conceptual de la celebració d’aquesta important fita i de definir i impulsar les accions i iniciatives que es prolongaran durant tot l’any, fins al 29 de novembre del 2025. Per la seva banda, Carabén ha exposat el relat del Manifest, destacant que “125 anys després, seguim vius, però, sobretot, que seguim fidels a allò que ens distingeix de la resta de clubs del món”. En el seu discurs, el Comissionat ha posat en valor un fet tan distintiu com és el model de propietat del Barça, i el compromís amb el seu estil de joc reconeixible, i ha recordat la figura dels fundadors del Club: Joan Gamper, un davanter suís, amb dos compatriotes seus, dos anglesos, un alemany, un aragonès i cinc catalans.

A través del claim ‘Volem la pilota’, Carabén ha parlat de la pilota com a referència única del joc del FC Barcelona i ha fet menció de la frase que deia Cruyff, “si tu tienes el balón, el otro no lo tiene”. I és precisament aquest compromís amb una manera molt concreta d’entendre el joc el que ha inspirat el relat del Manifest. 

Un nou logotip per commemorar la simbòlica fita

També s’ha desvelat a través d’un vídeo el nou logotip que el Club utilitzarà durant tot l’any de commemoració de l’efemèride, per a totes aquelles iniciatives que estiguin emmarcades en la celebració de la simbòlica fita. El president Joan Laporta, acompanyat de David Carabén, ha descobert el corpori amb la imatge del 125è aniversari i tot seguit s’ha donat pas a una distesa conversa on també s’ha destacat la nova etapa que el Barça comença amb la remodelació que s’està duent a terme a l’Spotify Camp Nou. 

125 aniversari_Logotip

“Arribarem en un moment que, si no i ha cap imponderable, celebrarem el 125è aniversari al nostre Estadi i serà la culminació d’un dels somnis del barcelonisme”, ha afirmat Joan Laporta, que ha afegit que “arribem en un bon moment, amb un ‘Més que un club’ enfortit”. En aquest sentit, David Carabén també ha fet èmfasi en el fet que “no hi ha moltes institucions que hagin viscut tres segles, que estiguin en aquest estat de forma i siguin tan centrals en la consciència de tots nosaltres”. 

Joan Laporta ha tancat els parlaments fent una crida al barcelonisme perquè visqui "aquests instants amb la màxima emoció i compromís". Tot seguit, el president del FC Barcelona, acompanyat dels membres de la Junta Directiva, ha fet la bufada d’espelmes del 124è aniversari, mentre es projectava el nou enregistrament de l’himne que s’ha fet amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orfeó Català i el seu Cor Jove. Aquesta nova versió és fidel amb la partitura i la lletra, mantenint l’essència original, tot millorant la qualitat, ampliant la instrumentalització i les veus. Aquest himne és el que es reproduirà d’ara endavant a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, a l’Estadi Johan Cruyff i al Palau Blaugrana, sent el regal d’aniversari que el Club es fa pel seu 124è aniversari.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut