Visita al Barça Immersive Tour de l’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones amb Sordesa (ACAPPS)

Visita al Barça Immersive Tour de l’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones amb Sordesa (ACAPPS)

Voluntaris i voluntàries d’ACAPPS van experimentar la visita al Museu temporal del Barça des del punt de vista de l’accessibilitat per a persones amb sordesa

El passat dimecres 18 d'octubre el FC Barcelona va convidar un grup de vuit voluntaris i voluntàries de l’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones amb Sordesa (ACAPPS) a visitar el Barça Immersive Tour, amb l’objectiu de conèixer de primera mà la seva experiència des del punt de vista de l’accessibilitat per a persones amb sordesa.

Una activitat impulsada pel departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del Club, i emmarcada en el conveni de col·laboració entre el Club i aquesta entitat sense ànim de lucre declarada d’Utilitat Pública. Aquest acord va néixer amb la finalitat d’establir les bases de col·laboració per desenvolupar iniciatives, projectes i serveis en el camp de l’accessibilitat per a les persones amb sordesa i les seves famílies, i en aquest sentit l’aposta per la tecnologia per millorar l’accessibilitat tant en espais físics com digitals és un dels punts clau.

ACAPPS visita Museu_Voluntària_CAT
Ariadna Cardelús, sòcia i voluntària d’ACAPPS experimentant amb el bucle magnètic al Museu

Actualment, el Barça Immersive Tour compta amb algunes eines com un bucle magnètic al mostrador, una audioguia i subtítols als vídeos. Segons Ariadna Cardelús, sòcia i voluntària d’ACAPPS que va realitzar la visita al Museu: “El bucle magnètic que hi ha al mostrador em va permetre comunicar-me i resoldre els dubtes que tenia abans d’entrar. Un cop a dins, gràcies a l’audioguia i als subtítols dels vídeos, vaig poder seguir la visita.” L’Ariadna, que va perdre l'audició als 27 anys i, malgrat els audiòfons, necessita que tots els entorns comptin amb mesures d'accessibilitat per poder-se comunicar de manera autònoma, va valorar molt positivament la tasca que està fent el FC Barcelona, amb la col·laboració d’ACAPPS, per l’accessibilitat del col·lectiu. I afegeix: “En el meu cas, és la primera vegada que una institució em demana l'opinió amb l'objectiu de poder-me incloure malgrat la meva discapacitat auditiva. Ens van tractar molt bé i tenint en compte en tot moment les nostres necessitats. N'estic molt agraïda i espero que altres organitzacions s'engresquin a treballar en aquesta línia."

"És la primera vegada que una institució em demana l'opinió amb l'objectiu de poder-me incloure malgrat la meva discapacitat auditiva"

Ariadna Cardelús, sòcia i voluntària d’ACAPPS

El departament de Diversitat, Equitat i Inclusió parteix de la base de què una societat inclusiva passa per entendre que les persones som diferents i tenim necessitats diferents. Per això, per al Club és de vital importància poder comptar amb el feedback real dels usuaris i usuàries, en aquest cas amb necessitats auditives específiques, per tal de conèixer en quin punt es troba l’entitat i seguir treballant així en generar una experiència tan satisfactòria com sigui possible per a aquest col·lectiu.

El Barça i el seu compromís amb l'accessibilitat

El FC Barcelona, en el seu compromís per la millora en l'accessibilitat de les seves instal·lacions, compta actualment també amb altres iniciatives com la solució Visualfy a l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB). Visualfy, especialitzada a crear solucions tecnològiques per a persones amb sordesa o amb pèrdua auditiva, és  una start-up participada pel Barça Innovation Hub, la plataforma d’innovació i coneixement del FC Barcelona.

Associació Catalana per a la Promoció de les Persones amb Sordesa (ACAPPS)

ACAPPS és una organització no governamental sense ànim de lucre que té com a objectiu la representació i defensa dels drets de les persones amb sordesa en la modalitat oral, per aconseguir la seva plena participació i accessibilitat en tots els àmbits de la vida.

Una realitat, en dades

Catalunya registra actualment 272.300 persones amb pèrdua auditiva, segons dades d’Encuesta Nacional de Salud (INE). I segons la Comissió per la Detecció Precoç de la hipoacúsia, a l’estat espanyol són 2.500 famílies amb un fill o filla acabat de néixer amb sordesa cada any.

Aquestes dades proporcionades per ACAPPS mostren una realitat patent i amb la qual el Club, compromès amb el reconeixement de la diversitat en totes les seves formes -gènere, orientació sexual, diversitat funcional i cultural- i en tots els entorns, vol implicar-se i donar-hi visibilitat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut