Inaugurat a Barranquilla el nou centre educatiu Nuevo Bosque

Inaugurat a Barranquilla el nou centre educatiu Nuevo Bosque

La Fundació FC Barcelona, en col·laboració amb la Fundació La Caixa, inauguren aquest centre impulsat per l’artista Shakira a través de la seva Fundació Pies Descalzos

El barri de Nuevo Bosque de Barranquilla (Colòmbia) ha estat l’escenari de la inauguració d’un nou centre educatiu fruit de l’aliança entre la Fundació FC Barcelona i la Fundació La Caixa amb la Fundació Pies Descalzos, impulsada per l'artista i cantant Shakira, que va néixer en aquesta ciutat colombiana. 

La construcció d’aquesta escola s’emmarca en un projecte educatiu i comunitari més ampli. Amb més de 6.000 m2, el col·legi Nuevo Bosque – Pies Descalzos beneficiarà al voltant d’un miler d’estudiants anualment, que podran fer els seus estudis d’educació bàsica primària i secundària en aquest centre. A més, pretén donar servei de la comunitat, ja que obrirà espais de desenvolupament per a pares, mares i altres membres d'un barri on viuen més de 53.000 persones.

mini_foto shakira nova escola barranquilla 1

Projecte comunitari

El projecte de la construcció de l’escola Nuevo Bosque es va iniciar el 2018. El col·legi disposa de 22 aules regulars, quatre aules de preescolar, dos laboratoris, aules d'art, biblioteca, menjador, cuina i altres espais comuns destinats als estudiants i membres de la comunitat.

L'acte de lliurament d'aquest nou centre educatiu ha comptat amb la participació, a més de la fundadora de Pies Descalzos, Shakira Mebarak, de la directora general de la Fundació FC Barcelona, la Dra. Marta Segú; el director corporatiu d'Educació i Màrqueting de la Fundació La Caixa i Màrqueting, Xavier Bertolín; Luis Diego Quirós, director d'Operacions de LCI Education, i l’alcalde de Barranquilla, Jaime Pumarejo.

L’esdeveniment també ha comptat amb la presència de membres de la comunitat del barri Nuevo Bosque; estudiants, que en són els principals benefactors, i pares, mares i persones cuidadores de la zona, que també en són els principals beneficiats amb la construcció del nou espai educatiu.

La Fundació Pies Descalzos és una organització no governamental colombiana creada per l'artista Shakira que vol fomentar l'educació pública de qualitat entre els nens i nenes i els joves en risc d'exclusió a Colòmbia. 

L'objectiu de l'aliança és prevenir la violència i promoure les activitats positives i col·laboratives mitjançant el treball dels educadors. La col·laboració se centra també en la promoció d'accions i projectes esportius o educatius de qualitat, basats en els valors i en el desenvolupament personal dels nens i nenes que es beneficiaran del projecte. La Fundació FC Barcelona aporta la seva metodologia basada en l'esport i l'activitat física.

Declaracions de Shakira, fundadora de Pies Descalzos

“En nom meu i en el de la meva Fundació Pies Descalzos, expresso la meva immensa gratitud i orgull de comptar amb aliats i amics com l'alcaldia de Barranquilla, la Fundació Bancària La Caixa, la Fundació FC Barcelona, i la Fundació Educativa LCI per complir un nou somni: construir una nova escola a Barranquilla i seguir donant suport a les nenes, nens i joves a la ciutat.”

Declaracions de la Dra. Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona

“És una gran satisfacció per a la Fundació Barça inaugurar l'escola Nuevo Bosque a Barranquilla amb aliats tan rellevants amb què compartim objectius i valors. L'educació i l'esport són eines màgiques per transformar la vida dels nens, les nenes i els joves, oferint un futur d'esperança per a les seves comunitats.”

Declaracions de Xavier Bertolín, director d’Educació i Màrqueting de la Fundació La Caixa

“Des de la Fundació La Caixa impulsem la transformació educativa amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aprenentatge i garantir l'equitat i la igualtat d'oportunitats dels joves, especialment els que estan en situacions més vulnerables. Amb el nostre suport a la creació d'aquesta nova escola, volem contribuir a fer que els nens i les nenes de Barranquilla que han crescut en entorns de necessitat puguin aconseguir un futur millor.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut