Carles Puyol visita el projecte desenvolupat per la Fundació FC Barcelona i Scotiabank Colpatria a Buenaventura (Colòmbia)

Carles Puyol visita el projecte desenvolupat per la Fundació FC Barcelona i Scotiabank Colpatria a Buenaventura (Colòmbia)

El projecte “Sentimos deporte”, gestionat per Save the Children, beneficia a 150 nens i nenes a la comunitat de Buenaventura (Valle del Cauca), al Pacífic colombià.

La Fundació FC Barcelona i Scotiabank Colpatria, amb la gestió de l'Organització No Governamental Save the Children Colòmbia, estan desenvolupant el projecte “Sentimos deporte” a la ciutat de Buenaventura (Valle del Cauca), en què participen un total de 150 nens i nenes, la majoria provinents de comunitats afrocolombianes que han hagut de viure desplaçaments interns com a conseqüència del conflicte armat a Colòmbia.

L'exjugador del FC Barcelona i llegenda del futbol mundial, Carles Puyol, acompanyat de la directora general de la Fundació FC Barcelona, ​la Dra. ​Marta Segú, d’una delegació de Scotiabank Colpatria i de l´equip de Save The Children Colòmbia, va visitar el projecte, on va conèixer les accions que es realitzen, a més de conversar amb alguns infants i famílies. Puyol també va participar en un festival esportiu, durant el qual va oferir als participants una xerrada motivacional a partir de la seva experiència com a jugador de futbol d'elit.

Des del 2022, el projecte “Sentimos deporte” ha promogut la participació de 450 nens i nenes dels municipis d'Arauca, Tumaco i Buenaventura. En aquest espai s'ha treballat en l'enfortiment de les habilitats personals a través d'activitats que n'afavoreixen la resiliència i en promouen el benestar psicosocial, mitjançant la metodologia SportNet de la Fundació FC Barcelona, ​​que és transversal a totes les accions de la intervenció.

La directora General de la Fundació FC Barcelona, ​​Marta Segú, comenta que: “per a la nostra Fundació, poder intervenir en aquestes comunitats altament vulnerables i sotmeses a tota mena de violència contra la infància, ens permet identificar accions en benefici dels menors i a través del enorme poder transformador de l'esport amb la metodologia SportNet podem millorar les seves habilitats personals i socials, així com preparar-los per a un futur de pau i d'esperança”.

Per part seva, Jabar Singh, president de Scotiabank Colpatria, ha recalcat que, per a l'entitat, a través de la seva plataforma de Sostenibilitat i Impacte Social 'Scotiabank Futbol Club': “l'esport es converteix en un vehicle de transformació per a comunitats vulnerables, és per això que amb l'acompanyament de casa nostra matriu al Canadà, i amb el suport de grans llegendes com Carles Puyol, ens esforcem permanentment a construir iniciatives en benefici de tota la població”.

Mentrestant, Maria Paula Martínez, directora Executiva de Save the Children Colòmbia va recalcar que: “Projectes com aquests impulsen espais protectors per a la infància i l'ajuden a allunyar-se de les dinàmiques del conflicte que es viuen a les seves comunitats, així com mitigar les greus violacions a les que es veuen exposats; 8.246 nens, nenes i adolescents han estat víctimes de reclutament forçat per estructures criminals des de la signatura de l'Acord de Pau (Procuradoria General de la Nació, gener 2023), justament aquests projectes i aliances ens permeten transformar aquesta realitat”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut