Una temporada amb el 86% de victòries a casa

Una temporada amb el 86% de victòries a casa

L'Spotify Camp Nou, el Palau i el Johan Cruyff han estat autèntics talismans per aconseguir un gran balanç de triomfs a casa durant la temporada regular

Molt pocs equips han estat capaços de guanyar al Barça a casa. I és que aquesta temporada, independentment de l'esport al qual ens estem referint, els blaugranes han acumulat grans xifres de victòries jugant com a locals. Tots els esports professionals del club han firmat una gran temporada regular que els ha permès alçar-se amb el títol de campions o mantenir les opcions fins a hores d'ara.

L'Spotify Camp Nou, un fortí

No és novetat parlar de la defensa culer aquesta temporada. Gràcies a l'actuació brillant dels blaugranes en la línia defensiva durant el curs, ara es pot presumir d'haver conquerit una Lliga amb grans registres. Si de per si les xifres són formidables, encara milloren si ens centrem en els partits a casa.

Aquesta temporada, els culers han guanyat 15 dels 19 partits que s'han disputat a l'estadi, el que representa un 79% de victòries. Els quatre duels restants son: tres empats (Rayo, Espanyol, Girona) i una derrota (Reial Societat). Aquesta xifra representa una millora significativa si prenem de referència les dues temporades anteriors, en què es van aconseguir 12 i 11 triomfs, un 63% i un 58% respectivament.

_SGB7565

Ara bé, per establir un rècord de victòries encara queda un pas més, ja que la millor marca la trobem a les temporades 2012/13 i 2009/10, amb 18 triomfs (un 95%). Però, malgrat no arribar a igualar aquesta xifra, el Barça ha signat dues dècades de regularitat, perquè no ha baixat mai de les 10 victòries des de la temporada 2003/04.

Ple de triomfs al bàsquet, l’hoquei, l’handbol i el femení

Malgrat que el futbol ha fet una gran temporada a l’Spotify Camp Nou, el Palau Blaugrana i el Johan Cryuff també han deixat balanços per a la història guanyant el 100% dels partits. D’una banda, fins a tres seccions (bàssquet, handbol i hoquei) han aconseguit firmat el ple de victòries en duels disputats a casa. Per l’altra, el femení ha continuat amb la seva tònica de victòries per tornar a fer un 15 de 15.

mini_2022-01-07_FCBFEMENIvsSEVILLA_26

El conjunt entrenat per Saras Jasikevicius ha aconseguit guanyar tots els partits de la fase regular (17/17). Per quarta vegada a la història, l’equip de bàsquet assoleix aquesta gran fita que ja es va produir en les temporades 83/83, 86787 i 09/10. En handbol, els homes de Carlos Ortega també han aconseguit el ple de triomfs amb 15 de 15, una fita que ja és habitual i que significa guanyar la lliga temporada rere temporada. I finalment, l’hoquei també ha aconseguit vèncer en tots els partits al Palau Blaugrana (13/13) i actualment s’està jugant el títol en el playoff.

Un pas més del Barça Atlètic i el futbol sala es manté

Finalment, el Barça Atlètic i el futbol sala són els dos equips que tenen menys percentatges de victòries locals, però això no vol dir que les xifres siguin baixes. El conjunt de Jesús Velasco porta dues temporades de regularitat on ha guanyat 10 dels 15 partits (un 67%) disputats al Palau Blaugrana, acompanyats de tres empats i dues derrotes.

D’altra banda, l’equip dirigit per Rafa Márquez han millorat els resultats de la temporada anterior, fet que els ha catapultat fins al playoff d’ascens. Mentre la temporada 21/22 aconseguien 8 victòries, 7 empats i 4 derrotes, en el curs actual han firmat 12 triomfs, 4 empats i 3 derrotes, un salt significatiu firmant un 63% de partits guanyats.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut