Tercer doblet de Lligues en la història del Club

Tercer doblet de Lligues en la història del Club

Els equips de futbol masculí i femení s'han proclamat campions de lliga en la mateixa temporada, un fet que només s'havia donat dos cops abans d'aquesta

Temporada rodona pel futbol del Barça. Per tercer cop a la història del Club tant el primer equip masculí com femení s'han alçat amb el trofeu que els acredita com a campions de Lliga. Aquesta consecució és el resultat d'una aposta clara pel model de joc que porta a la regularitat en la competició i que té com a resultat l'aixecament del trofeu. Tant l'equip de Xavi Hernández com el de Jonatan Giráldez estan signant un curs extraordinari aconseguint els millors registres del campionat i proclamant-se vencedors amb quatre jornades d'antelació.

I és que els dos equips han deixat xifres de rècords en la competició. D'una banda, el conjunt de Xavi està establint uns registres defensius que han trencat esquemes. Amb 25 porteries a zero i 13 gols encaixats els blaugranes estan superant totes les expectatives i s'han consolidat com una de les millors defenses europees del segle XXI. D'altra banda, les de Giráldez acumulen 62 partits consecutius sense perdre i han marcat una lliga gairebé perfecta amb 28 victòries i un empat (encara queda una jornada) amb 117 gols a favor i 8 en contra.

Els altres dos precedents

Tant la temporada 2012/13 com la 2014/15 aquest doblet lliguer de futbol ja es va produir. L'equip masculí es va proclamar campió quan faltaven quatre jornades per acabar el campionat, l'11 de maig, gràcies a l'empat del Reial Madrid davant el RCD Espanyol, aconseguint així el seu 22è títol de Lliga. En canvi, el femení es va coronar campió a la darrera data contra l'Athletic Club, sumant així el seu segon títol lliguer.

El precedent més recent és el de la temporada 2014/15 quan el Barça masculí es va proclamar campió de lliga el 17 de maig en el duel contra l'Atlètic de Madrid al Vicente Calderón. Amb Luis Enrique portant les regnes de l'equip, el club es va alçar amb el segon triplet de la història. D'altra banda, el femení, es proclamava campió després de la derrota de l'Atlètic de Madrid i s'alçava amb la 4a lliga consecutiva.

Lliga i Supercopa, el doblet més repetit

Una altra coincidència que s'ha donat més cops a la història és la consecució de la Supercopa d'Espanya i la Lliga en una mateixa temporada. Aquest curs, els homes de Xavi Hernández han aconseguit aquests dos trofeus convertint-se en la setena vegada a la història que s'obté. Aquest fet s'ha produït en les temporades 1991/92, 1992/93, amb Cruyff a la Banqueta, la 2005/06 amb Frank Rijkaard, les 2009/10, 2010/11 amb Guardiola i el curs 2018/19 amb Ernesto Valverde.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut