El Barça tornarà als Estats Units per a la gira de pretemporada

El Barça tornarà als Estats Units per a la gira de pretemporada

Els blaugranes disputaran quatre amistosos davant la Juventus, l’Arsenal FC, el Reial Madrid i l’AC Milan en el marc del BARÇA ON TOUR: US 2023

El primer equip masculí del FC Barcelona repetirà la destinació de l’estiu passat i viatjarà de nou als Estats Units per a realitzar la gira de pretemporada, el BARÇA ON TOUR: US 2023, on disputarà un total de quatre partits, tots contra rivals europeus. Els dos primers partits es jugaran a l’estat de Califòrnia; el 22 de juliol davant la Juventus, a la localitat de Santa Clara, al Bay Area de San Francisco, i el 26 de juliol a Los Angeles contra l’Arsenal FC, mentre que en els dos darrers els blaugranes visitaran les localitats de Dallas, Texas, on s’enfrontaran al Reial Madrid el 29 de juliol, i Las Vegas, on l’1 d’agost conclouran la gira amb un partit contra l’AC Milan.

Si el US Summer Tour 2022 va tenir com a destinació principal la costa est del país, amb partits a Miami i Nova York -també es va jugar a Las Vegas i Dallas-, ciutats que van acollir el gruix d’activitats institucionals i socials, aquest any el FC Barcelona canvia d’àmbit geogràfic i es traslladarà principalment a la costa oest, on es concentraran la major part de les activitats de promoció del Club i on l’equip de Xavi Hernández disputarà tres dels quatre partits programats.

mini_3200x2000_web

El debut dels blaugranes tindrà lloc el 22 de juliol davant la Juventus al Levis Stadium de Santa Clara, al sud-est de San Francisco, i seu dels San Francisco 49ers de la NFL. Aquesta serà la tercera ocasió que l’equip blaugrana juga en aquest escenari, amb capacitat per a prop de 68.000 assistents, després d’haver-ho fet el 2015 davant el Manchester United i el 2018 davant l’AC Milan. El darrer precedent entre Barça i Juventus es l’amistós de la gira de l’any passat amb 2-2 al marcador.

L’altre partit en terres californianes enfrontarà els blaugranes amb l’Arsenal FC de Mikel Arteta el 26 de juliol al SoFi Stadium d’Inglewood, Los Angeles, un estadi inaugurat el 2020 amb capacitat per a 70.000 assistents i l’escenari on juguen els seus partits els equips de Los Angeles Charges i Los Angeles Rams, de la NFL. Aquest partit suposarà el retrobament dels dos equips després de set anys -el darrer precedent són els vuitens de final de la UEFA Champions League del 2016, amb victòria global pel FC Barcelona; 0-2 a Londres i 3-1 a l’Spotify Camp Nou- i el primer enfrontament entre els dos conjunts en territori nord americà. 

Un nou Clásico a Dallas

En la gira d’aquest estiu tampoc faltarà un dels partits més esperats per l’afició com és el Clásico, el tercer que se celebrarà als Estats Units i que enguany tindrà com a seu l’AT&T Stadium a Arlington, Dallas, a l'estat de Texas. El recinte, per a 80.000 assistents, i seu dels Dallas Cowboys, de la NFL, és un escenari on els blaugranes ja hi han disputat dos partits en el passat; el 2011 contra el Manchester United i el 2018 davant la Roma. Pel que fa als enfrontaments Barça-Madrid en terres nord-americanes, el balanç és favorable als blaugranes amb dues victòries en el dos partits anteriors: 3-2 al Hard Rock Stadium de Miami el 2017 i 1-0 l’Allegiant Stadium de Las Vegas el 2022.

L’Allegiant Stadium, amb capacitat per a uns 65.000 assistents, serà precisament on l’equip de Xavi tancarà la gira davant l’AC Milan en el que serà el tercer partit en la costa oest. Els dos conjunts s’han enfrontat en dues ocasions amb anterioritat en terres nord-americanes amb un balanç d’una victòria pel FC Barcelona (2-0 a Washington el 2003) i una per l’equip italià (1-0 a Santa Clara el 2018).

Aquests quatre compromisos del BARÇA ON TOUR: US 2023 s’emmarquen en el Soccer Champions Tour, un torneig amistós impulsat per Sixth Street, i amb la col·laboració de  Legends i d’AEG, en què, a banda del FC Barcelona i els quatre rivals mencionats també hi participarà el Manchester United.

Els Estats Units, un destí habitual en les pretemporades blaugrana 

La gira d’aquest estiu significarà la catorzena visita en la història del FC Barcelona als Estats Units (la primera, el 1937, va ser cabdal per a la supervivència del Club), un país que ha estat una destinació habitual sobretot en els darrers anys, on el primer equip ha viatjat el 2011, 2015, 2017, 2018 -any en què va dur a terme una gira conjunta amb el Barça Femení-, el 2019 i el 2022.

De fet, el mercat nord-americà és una prioritat absoluta per a la globalització i l'expansió de la marca Barça. El futbol està experimentant un gran creixement als Estats Units i s'espera que la tendència continuï amb la celebració en territori nord-americà del proper Mundial el 2026. Així mateix, el FC Barcelona va obrir una oficina americana a Nova York el 2016 i continua amb els seus esforços per construir connexions més profundes amb l’afició existent, guanyar nous seguidors i seguidores i arribar a acords amb patrocinadors locals per desenvolupar encara més l'ecosistema futbolístic al país.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut