Joan Laporta i Jaume Roures visiten les obres del nou Museu temporal del Barça

Joan Laporta i Jaume Roures visiten les obres del nou Museu temporal del Barça

Els treballs d’aquest espai transitori avancen segons els terminis previstos i, si no hi ha cap contratemps, a partir del dimecres 7 de juny del 2023 els culers ja podran visitar el nou Museu

El Club està en plena reforma del nou Museu temporal, situat al costat del Palau Blaugrana, a l’edifici on estava ubicat el Palau de Gel. El president del FC Barcelona, Joan Laporta, juntament amb Jaume Roures, soci fundador de GRUP MEDIAPRO, han encapçalat la comitiva que ha fet una visita d’obres per veure l’estat del projecte. Els treballs d’aquest espai transitori avancen segons els terminis previstos i, si no hi ha cap contratemps, a partir del dimecres 7 de juny del 2023 els culers ja podran visitar el nou Museu, també anomenat Barça Immersive Tour, que estarà en ús fins que estigui inaugurat el nou del futur Spotify Camp Nou, la temporada 2024/25.

-GP28538

El projecte s’està desenvolupant conjuntament amb Mediapro Exhibitions, la divisió de GRUP MEDIAPRO especialitzada en la creació i el desenvolupament de projectes expositius i museogràfics, i que ja va dur a terme la reforma de l’actual Museu l’any 2010. En el nou Museu temporal, la remodelació ha afectat tot l’espai que ocupava la Pista de Gel i les seves zones auxiliars, com els vestidors, i també a la façana, on s’han creat nous accessos. En aquest sentit, el nou espai comptarà aproximadament amb uns 2.400 m2 i estarà dividit en diferents zones per crear una millor experiència per al visitant, amb el propòsit de substituir temporalment l’actual Stadium Tour & Museum, atès que les obres a l’Spotify Camp Nou començaran aquest mes de juny del 2023 i la tornada a l’Estadi està prevista el novembre del 2024, abans del 125è aniversari del Club (29 de novembre del 2024).

Fins a dia d’avui ja s’ha completat la divisió dels diferents espais, s’han creat tots els nous accessos, tot el referent a la il·luminació,  i actualment ja s’està procedint a la instal·lació de les pantalles i tecnologies més avançades que s’utilitzaran per les activitats lúdiques a través de les quals la realitat virtual, les activitats immersives i els hologrames es posaran al servei de la història del Club en un entorn orientat a l’entreteniment. Ja per acabar, en les pròximes setmanes, es procedirà al trasllat de tots els elements que formen part de l’actual Museu.

-GP28663

Prova pilot per al futur nou Museu

La creació d’aquest Museu temporal respon principalment a tres objectius. Primer, convertir-lo en una prova pilot per a l’aplicació de les tecnologies més avançades i activitats lúdiques que s’implantaran al futur nou Museu de l’Spotify Camp Nou, on la realitat virtual, les activitats immersives i els hologrames es posaran al servei de la història del Club en un entorn orientat a l’entreteniment. Per altra banda, també es vol crear un espai que es converteixi en un referent tecnològic, així com de la modernitat i innovació; i finalment, protegir el màxim possible una font important d’ingressos per al Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut